FaceBook
Instagram
Mail

SVT Debatt i morgon

23:47:00
God kväll!
 
Imorn är det dags att vara med i TVrutan igen. Även denna gången i Debatt.
Jag är inbjuden för att debattera om dessa artiklar:
VG Nyheter
Sveriges Radio P4
Aftonbladet
 
Är det okej att surfa med smartphone under amningstillfällena? Bör smartphones bli otillåtna på förlossningen och BB? På verkar det anknytningen mellan mamman och barnet? Hur är det med mammahetsen egentligen?
 
Jag ser ju inga som helst problem med smartphones på förlossningen, BB eller när man ammar.
Då borde ju TVapparater, tidningar och böcker också förbjudas. Jag tycker dock att det är bra om barnmorskorna upptäcker att föräldern hellre kollar på mobilen än på sitt barns signaler, men sådana fall är ju i det stora hela få. Jag har ju fött barn både innan och efter smartphonens tid och utan tvekan var det en lättnad med smartphone.
Då skickade jag iväg en bild uppdatering med namn, vikt och längd och skrev att vi mådde bra så kunde folk gratta i bloggen och på FB medans vi levde i babybubblan.
Innan smartphone fick man sitta med sig knappmobil och skicka sms efter sms. Ringa både den ene och andre. Barnmorskan knackade på stup i kvarten för att folk stod utanför för att få träffa bebis. Man hade fullt upp kan jag säga.
Och kvinno/mammahetsen har väl aldrig varit så stor som nu! Vi ska jobba, gärna läsa några kompliterande ämnen för att kunna säka bättre jobb, sköta barn,  ha fina rena kläder hela familjen, helst inte vara ensamstående, träna, ha aktiviteter till hela familjen och gärna en gemensam,sköta hem d.v.s att det ska städas och tvättas så det välinredda hemmet ser ut som plockat ur en inredningskatalog. Maten ska alltid vara hemlagad helst ekologisk. Samtidigt ska vi dela på alla sysslor med vår partner så att vi även stödjer jantelagen. Sen ska vi helst aldrig kolla på telefonen eller på datorn, men ändå ska vi vara uppdaterade om allt. HJÄLP!
 
På Filips förlossningen uppdaterade jag både på bloggen och till Zoran som var hemma med tjejerna med min smartphone.
 
 
Kolla gärna på programmet imorn kl 22:00!

Kommentarer
Postat av: cecce

Klart jag ska titta! Kul!

Kram Cecce

2015-10-29 @ 08:06:38
URL: http://www.ceccesblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: