Nougatgrottor
Syltgrottor <1kh/st
Ca. 20-25 st
Ingredienser:
100g rumsvarmt smör
2dl mandelmjöl (går att ersätta med kokosmjöl)
1msk kokosmjöl
3 msk sötning Ica sötströ eller sukrin
1krm vaniljpulver
Fyllning: Sockerfri nougatkräm (jag använder Cavalier)
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke till en jämn och fin degklump. Lägg sedan plastfolie över bunken och förvara den i kylen i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Ta sedan ut den och rulla 20-25st små bollar som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Tryck en grop i mitten på varje. Grädda dom i mitten av ugnen i 10-15 minuter (beroende på ugn). Låt dom svalna helt innan du fyller hålen med nougatkrämen.
Du kan med fördel välja att fylla hålen med nougatkrämen INNAN gräddning i ugnen.
Förvaras i kylen och går utmärkt att frysa in.