FaceBook
Instagram
Mail

Ostchips och bubbel

20:12:00
Fredag och heeeelg!!
 
Tänk att jag inte jobbat helger på snart 1½år. Det känns helt otroligt bra. Det var nämligen ett val jag gjorde när jag gick över till att enbart jobba med Back To Basics PT, att inte jobba helger. För undantag för jobbresor då, men dom sker ju inte så ofta.
Det är viktigt för mig att spendera tid med familjen och Zoran jobbar ju varannan helg så nu har vi åtminstonde två helger i månaden som vi kan vara tillsammans hela familjen. GULD värt.
 
Ibland på våra lediga helger har det blivit att vi lyxar till det med något riktigt gott som bubbel och ostchipssnittar. Det är så fasligt gott att det inte är sant, så lätta att göra och dessutom blir man mätt.
Och det är flera som frågat efter hur jag gör dom så här under kommer det mycket simpla receptet.
 
Ostchips 5-10st:
Ingredienser:
200g riven ost
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader med värme både ovan och underifrån.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och fördela sedan den rivna osten i små högar med lite mellanrum emellan.
Sätt in plåten i mitten av ugnen.
Titta till chipsen ofta, när alla osthögar smält ihop till platta chips som bubblar överallt är dom klara att ta ut. Låt dom svalna helt.
Ät dom som dom är eller garnera dom efter egen smak. 
 
Vi föredrar:
Kräm gjord på ½dl majonäs och ½dl creme fraische som blandats ihop med vit peppar och gräslök.
Toppat med finhackad rödlök, löjrom/rom/caviar, dill och citron. Och för extra lyx lite färska räkor.
 
Förra lördagens godheter serverat med en ny favoritcava Loxarel↓.
Smakar väldigt likt champange, har mindre än 3g socker/liter och kostar 99kr på systemet.
 
Har ni någon favorit ni gärna äter eller dricker för att göra det lite extra piffigt?
Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: