FaceBook
Instagram
Mail

112 - det brinner

23:12:00
Hipp hipp hurra för barnens extramorfar och Baba som fyller år idag ♥
 
Mitt i all fallande snö åkte vi hem till Baba för födelsedagsmiddag. Zoran skulle jobba så han lämnade oss där innan han åkte. Eller nej, han skulle inte jobba utan strejka på arbetstid i stan. En planerad strejk alltså, Hur som helst så var det bara jag, Baba ochh barnen hos henne.
 
Våriga färger i buketten!
 
När jag och Baba var i köket för att lägga upp maten så kände vi att det luktade rök, brandrök.
Jag kollade i spisen, i diskmaskinen och runt i rummen, men hittade inget som brann. Men då såg jag rök vid vasken och öppnar skåpet under vasken, där man slänger sopor och det bara välde ut ett stort rök moln. Baba började vädra och vi försökte se vart det kom ifrån och då för stod jag att det måste komma underifrån, alltså från någon av grannarna.
Så jag sprang ut i svalen/trappen och hör att en kvinna skriker så jag går ner så att jag ser deras dörr och där står hennes två små barn och hon kastar ut overaller.
Jag frågade om det brann inne hos henne och det sa hon att det gjorde så då var det bara att springa upp till Baba och barnen och få ut dom. Samtdigt ringde jag 112.
Kvinnans barn följde med oss ner för trapporna och då verättar han att det var olja som brann och att mamman försökt släcka branden med vatten.
 
Tre brandbilar, tre ambulanser och en polisbil var snabbt på plats. Alla mådde bra, brandmännen fick kontroll på branden samt röken så efter ca. 1 timme ute i snön fick vi komma in i lägenheten igen för att börja vädra ordentligt. Familjen vars lägenhet brann kunde inte komma hem igen. Tydligen har Babas lägenhet klarat sig undan brand och "bara" utsatts för röken. Så därför var det helt okej att gå tillbaka dit.
Vilken födelsedag för stackars Baba! Vi fortsatte fira henne sen och Zorans bror och barn kom också. När vi åkte luktade det fortfarande rök, men det kommer det väl antagligen göra tills lägenheten under har fixats.
Hon bjöd på sarma och annat gott!
 
Inatt somnar vi gott och extra tacksamma över att det gick så bra för alla inblandade ♥
PUSS

Kommentarer
Postat av: Popprinsessan

Men fy vad otäckt! Tur att det gick bra för alla inblandade ändå!

Jobbar Z i hamnen?
Kram

Svar: Ja verkligen tur ❤ Bränder är så läskiga.😢

Yes, han jobbar i hamnen sedan 2008 ☺
kram
Emelie

2019-01-29 @ 10:32:32
URL: http://www.popprinsessan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: