Butter-Chicken (LCHF)
Lättlagad mat som sköter sig själv är att föredra, helst på sommaren. Något som alltid uppskatras är min smörfyllda kyckling.
Butter-Chicken
2 st hel kyckling
75 g smör
1/2 citron
1 msk kokosolja
2 msk vegeta (utan tillsatser)
1 krm peppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingarna på en ugnsplåt (se bilden nedan). Skär sedan snitt i skinnet på kycklingarna, såpass djupa att man kommer under skinnet och ca 4 cm långa.
Mortla eller mixa alla ingredienser utom smöret (och kycklingen) till en röra. Gnid sedan in kycklingarna med det. Stoppa sedan in bitar med smör i alla snitt i kycklingarna. Ställ sedan in plåten i nedre delen av ugnen i ca 75-80 minuter (ca 45 minuter för 1 kyckling).
Viktigt! För att kolla så att kycklingarna är klara sticker man en vass kniv djupt på den tjockaste delen av kycklingen (oftast bröstfiléen) kommer det då klar vätska ut så är den klar, är vätskan däremot blodig bör kycklingen vara i ugnen minst en kvart till innan nästa stickprov.
Jag serverar helst med en god persiljesallad, men så klart är det gott med både gratänger och moser till.
