FaceBook
Instagram
Mail

Majblomman, faktum kvarstår!

16:21:00
Det hela började med att dom nekade pojken lägret p.g.a sin ADHD.←Länk till inlägget
Nu har även Nyheter24 uppmärksammat det hela! →LÄS HÄR
 
Igår fick jag ett mail om att dom svarat mig på deras facebooksida.
I detta svaret så talar dom emot sig själv. Mamman har (och nu även jag) ett inspelat samtal med en kvinna från Majblomman förbund. Där säger hon tvärtemot vad som står på facebooksidan.
 
 
Jag citerar:
Mamman: "Ska inte ni värna om alla barn?"
Majblomman: "Dom här lägren som vi har är riktade till barn utan funktionshinder. Om man har barn med funktionshinder kan man söka bidrag för läger som har den inriktningen."
 
Mamman: "Men det är nytt från i år att ni inte tar emot barn med ADHD!"
Majblomman: "Ja, under några år har vi gjort det och under utvärderingarna vi haft så har det visat att det inte är särskillt bra att göra det... För våran inriktning...Vi har inte den kompetensen bland annat."
 
Mamman: "Han har ingen assistent, ingen assitent i skolan och går i "vanlig" skola. Varför ska han inte klara av åka på ett sommar läger?"
LÅNG PAUS
Majblomman: "Det är ingen som har påstått att han inte skulle klara av att vara på lägret. Men.. Vi har prioriterat andra barn som har behov... Vi kommer inte komma någon vart med det här!"
 
Mamman: "Så om jag inte hade skrivit på ansökningspappret att min son har ADHD så hade han fått komma på lägret?"
Majblomman:" ...Ja!"
 
Faktum kvarstår. Pojken har blivit nekad Majblommans läger p.g.a sin adhd-diagnos.
Dock framkom inte detta i brevet mamman fick hem. I brevet stod det bara att pojken inte tilldelats någon plats på lägret. Det var först när familjens socialassistenten ringde Majblomman förbund och frågade varför pojken inte fått plats medans storebror fick, som anledningen till beslutet gavs. Anledningen är pojkens adhd-diagnos! Även socialassistenten blev upprörd då hon tillsammans med mamman var den som skickat in ansökan.
Diskriminering på högsta nivå och jag förstår ärligt talat inte vad Majblomman håller på med.
Istället för att med raka ryggar erkänna att det begåtts ett (eller många) fel, rätta till dom och så hade dom kunnat vara det trygga seriösa förbundet jag och många en gång sett dom som.
Det dom gör nu är ju raka motsatasen och trycker sig snarare ännu längre ner i träsket.
 
Fy!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: