FaceBook
Instagram
Mail

Vitchokladpralin med apelsin & kokoskrisp

19:55:00
Grundreceptet finns HÄR
 
Vitchokladpralin med apelsin & kokoskrisp
 
Du behöver:
Kastrull
Skål i glas/metall eller en djup tallrik
Slickepott
Liten sked
Silikonformar/isformar/bakplåstpapper
Stekpanna
 
För ca:30 praliner
Ingredienser:
30 st knappar/skivor Kakaosmör (finns HÄR)
1 apelsin bara zesten
1 krm vaniljpulver
12 droppar stevia eller 2 msk sukrin melis (tillsätt mer sötning efter smak om du gillar söt choklad eller uteslut om du inte vill söta alls)
(man kan använda 2 msk ica sötströ, men då blir resultatet knastrigt som noblesse)
 
Kokoskrisp:
25g riven kokos
1msk smör
1krm havssalt
3krm ica sötströ
 
Gör så här:
Chokladen görs över ett vattenbad. Koka upp ca 5 dl vatten och sänk sedan till låg värme. Lägg alla ingredienser i skålen och sätt den på kastrullen som ett lock. Rör om med slickepotten tills allt har smält ihop och blivit en len och jämn chokladsmet.
 
 
Stek kokosflingor i smör på mellanvärme. Strö över ica sötströ havssalt i och rör om. Låt kokosen få en gyllene färg innan du tar av den från spisen och låter den svalna.
Häll upp lite chokladsmet i alla formarna och låt stelna i kylen 15 minuter.
Tar fram och lägg lite kokoskrisp i varje form och låt stelna i kylen 5 minuter
Häll upp resten av choklad smeten i varje form så att formen blir fylld.
Kyl sedan chokladen i kylen i minst två timmar. Förvara chokladen sedan i alluminiumfolié och svalt, gärna i kylen för lång hållbarhet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: