Emelies Chokladpraliner
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.com
Hemgjorda chokladpraliner ♥
Aldrig hade jag kunnat tro att det skulle vara så lätt att göra egen choklad. Här kommer mitt recept på choklad som är fritt från mejerier, gluten och socker!
Du behöver:
Kastrull
Skål i glas/metall eller en djup tallrik
Slickepott
Liten sked
Silikonformar/isformar/bakplåstpapper
För ca:30 praliner
Ingredienser:
30 st knappar/skivor Kakaosmör (finns HÄR)
3/4 dl Kakao
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
12 droppar stevia eller 2 msk sukrin melis (tillsätt mer sötning efter smak om du gillar söt choklad eller uteslut om du inte vill söta alls)
(man kan använda 2 msk ica sötströ, men då blir resultatet knastrigt som noblesse)
Smaksätt med tex. lite rivet apelsinzezt, 2 krm lakritspulver, torkade bär, nötter, ja det man gillar helt enkelt.
Gör så här:
Chokladen görs över ett vattenbad. Koka upp ca 5 dl vatten och sänk sedan till låg värme. Lägg alla ingredienser i skålen och sätt den på kastrullen som ett lock. Rör om med slickepotten tills allt har smält ihop och blivit en len och jämn chokladsmet.
Häll upp chokladen i formar med hjälp av skeden (jag fyller halva silikonformar) eller häll ut över en stor form klädd i bakplåtspapper.
Kyl sedan chokladen i kylen i minst två timmar. Förvara chokladen sedan i alluminiumfolié och svalt, gärna i kylen för lång hållbarhet.
Uppskattade av alla som smakat!
Skriv gärna en rad om ni provar receptet!
PUSS