FaceBook
Instagram
Mail

En dag i Petrovo

11:10:00
God morgon!
 
Vi har precis varit nere i restaurangen och ätit frukost. Jag har ätit Ostomelett varje morgon. Den är god och väldigt mättande och perfekt efter min morgonträning. Jag sprang 5km på 25 minuter. Då var det molnigt, men nu skiner solen.
 
Igår var vädret lite osäkert så Zorans kusin Sandra föreslog att vi skulle åka till hennes mans (Bato) barndomshem som numera är deras lantställe i Petrovo som ligger 30 minuter härifrån. Det gjorde vi och så fort vi kom fram kom solen fram för att stanna.
När man föreställer sig ett lantställe tänker man kanske på en liten stuga, men detta huset var ju enormt. I trädgården fanns det hallon, krusbär, vinbär, frukträd, vindruvsrankor, ringblommor, potatis och majs.
 
Så vackert 🇷🇸❤
 
Sandra visade oss en gömd sjö uppe i bergen med turkost vatten. Så vackert att det inte är klokt. Hon visade oss även kyrkan hon och Bato gifte sig i. Men det får bli ett separat inlägg när vi är hemma i Sverige.
 
På vägen tillbaka till Doboj var himlen så vacker. Det var ett hål i molnen så solens strålar lyste ner som ett ufo!
 
Nu åker vi hem till Baba Vesa och Brano ♡
Puss

Kommentarer
Postat av: Mamman

De där fyra "C" som finns ritade vid efternamnen, har du förståelse för vad det innebär? Vet ej hur insatt du är i de tragiska forna Jugoslavien men jag skulle aldrig låta mitt efternamn synas med ett hakkors tex. Detta är inget jag vet bättre än dig kommentar utan endast att jag fått ett intryck av dig som människo kämpe därför blir jag lite förvånad. Stor kram diggar din blogg 👍

Svar: Hej! Det var jag som skrev namnen och sedan målade Barnens kusiner flaggan och så. Jag lägger ingen vikt i dom fyra C:na som ingår i den serbiska flaggan och dom har absolut inget att göra hur vida jag :människokämpe" eller ej.
Kul att du gillar bloggen!
Emelie

2017-06-18 @ 20:47:51
Postat av: Mamman

Tragiskt bara 😉

Svar: Det som jag tycker är tragiskt och synd är att du verkar leva kvar i kriget och dömer mig och min familj efter en bild. Det är inte hatiskt mot någon utan bara ett märke som finns på serbiska flaggan som betyder endast enighet räddar serber. Att jämföra det med hakorset är trams. Det är som att döma den islamistiska flaggan till jihadister, alltså rent nonsens och trams.Ha det gott ♡
Emelie

2017-06-19 @ 10:35:04
Postat av: E

Håller med "Mamman" följt dig och blev väldigt förvånad när jag såg 4 C:n och ja det står för Samo Srbin Srbina Spasava. Vilket under kriget endast "Cetniker" skrev överallt! Sjönk väldigt mycket i ögonen på mig med. Synd att kusiner är uppvuxna med sympatisera partizanerna.

Svar: I denna familjen finns inga cetniks och här lever alla i samråd med varandra.Partizanerna är något helt annat.
Det är inte det minsta synd om några här allra minst barnen. Möjligtvis att dom blir dömda av anonyma vuxna på Internet.

Vänligen sluta upp med sådant genast! Ingen behöver läsa min blogg om den inte vill. Och att prata illa om folk man inte känner är inte ok.
Emelie

2017-06-19 @ 13:43:41
Postat av: Anonym

Du har inte ritat den serbiska flaggan ta en titt på flagga så Ska du se att den består av mer än bara de fyra s:en. Jag dömmer dig inte det är bara tragiskt stt som serb i Bosnien inte har lite mer hänsyn till vad den där symbolen användes som och används än idag. Det är ju du som inte kan släppa de nationalistiska tecknen i kriget 😉 DÄr gravar skändas ritas symbolen upp, där människor mördades ritades symbolen upp.. den är en symbol för hemskhet. Hakkorset är en symbol för hitler o hans ideologi detsamma är de fyra s:en för cetniks. Hakkorset är ett "lyckotecken" i asiatiska länder men ser du de användas som lyckotecken pga det? Nej, eftersom den står för något mer fruktansvärt. Ha de gott du med 👍😊

Svar: Jag har inte ritat någon flagga. Och det är precis som du skriver idioter som har missbrukat symbolen precis som jihadister har missbrukat islamistiska flaggan.I Zorans familj finns inga cetniks och här lever alla i samråd med varandra.
Bosnier,serber och kroater.
Emelie

2017-06-19 @ 14:06:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: