Kärleksmums
16g/kh hela kakan
4 eko ägg
1 dl Ica sötströ
2 dl eko kokosmjölk
100 g smält smör
3 dl eko mandelmjöl (eller 1 dl kokosmjöl)
2 tsk bakpulver
3 msk eko kakao
2 krm vaniljpulver
3 msk fiberhusk
Glasyren
1 msk eko kakao
1 dl sukrin melis
100g smör
ca 10 droppar citronsaft
Kokosflingor till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader och sätt gallret längst ner. Vispa äggen och sötning pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en ljup skål. Tillsätt kokosmjölken och smöret i äggsmeten och blanda det. Strö sedan ner blandningen med torra ingredienser samtidigt som du vispar. Smöra en ugnfastform (helst en sådan du kan ta av "väggarna" på) och ha ett tunt lager kokosflingor eller mandelmjöl i botten.
Bred ut smeten (som mer har konsistensen av en deg) jämnt över hela formen.
Sätt in den längst ner i ugnen i 30-40 minuter beroende på ugn.
När kakan tagits ur ugnen ska glasyren göras.
Smält smöret i en kastrull, blanda i kakaon och sukrin meliset. När det smält ihop droppar du i citron. Glacyren tjocknar då och kan sedan hällas jämnt över kakan. Strö kokosflingor över med en gång. Låt sedan kakan svalna helt och fövara den i kylen.