Ljuvlig mandelkaka LCHF
Emelies Mandelkaka LCHF
4 eko ägg
1½ dl Ica sötströ
2 dl eko kokosmjölk
100 g smält smör
2dl mandelmjöl
½ dl eko kokosmjöl
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
2 msk fiberhusk
(3 droppar bittermandelsarom om man vill ha mazarin)
Glasyren
1 dl sukrin melis
1krm vaniljpulver
100g smör
ca 10 droppar citronsaft
Hackad mandel till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader och sätt gallret längst ner. Vispa äggen och sukrinet pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en ljup skål. Tillsätt kokosmjölken och smöret i äggsmeten och blanda det. Strö sedan ner blandningen med torra ingredienser samtidigt som du vispar. Smöra en ugnfastform (helst en sådan du kan ta av "väggarna" på) och ha ett tunt lager mandelmjöl i botten.
Bred ut smeten (som mer har konsistensen av en torr deg) jämnt över hela formen.
Sätt in den längst ner i ugnen och låt den stå tills den fått en fin ljusbrun yta. Ca. 30-40 minuter
När kakan tagits ur ugnen ska glasyren göras.
Smält smöret i en kastrull, blanda i vaniljpulver och sukrin melis. När det smält ihop droppar du i citron. Glasyren tjocknar då och kan sedan hällas jämnt över kakan. Strö mandeln över med en gång. Låt sedan kakan svalna helt och fövara den i kylen.