LCHF Semlewraps
Ingen har väl kunnat missa årets semmeltrend? Jag menar ju så klart semlewraps. Jag älskar ju nya saker och älskar nästan ännu mer att ta ett kolhydratsrecept och omvandla det till ett lika gott LCHF-recept.
Och nog lyckades jag med detta. Mums vad gott!
Wrapsen/Tunnbröd
4 stora eller 8 små
4 ägg
1 tsk mald kardemumma
200g cream cheese tex. Philadelphia
3 msk sukrin
½dl fiberhusk
Gör så här:
Sätt ugnen på 130 grader.
Vispa upp äggen och sukrinet, tillsätt sedan färskosten och kardemumman och vispa även ihop det. Vispa sedan i fiberhusken långsamt tills allt är en fast och jämn smet. Låt smeten stå och tjocka till sig till en fastare deg i 5-10 minuter. Fördela sedan degen med hälften på 2 st plåtar med bakplåtspeppar. Lägg sedan ett bakplåtspapper över på vardera och kavla ut degen så tunt det bara går, helst ska det täcka hela papprena. Låt det översta pappret vara kvar hela tiden. Låt brödet gräddas i mitten av ugnen i 10-15 minuter beroende på vilken ugn man har.
Det ska inte bli brunt alls, det ska vara ljust!
Ta ut tunnnrödet och dra försiktigt av översta bakpappret. Dela varje plåt i antingen 2 eller 4 bitar och låt dom svalna.
Fyll sedan med mandelmassa (recept på vanlig och nötfri HÄR) och spritsa vispad grädde innan dom viks ihop. Pudra över med lite sukrin melis.
Fina servetter och uppläggningsfat gör det hela lite festligare ♥
