FaceBook
Instagram
Mail

Glutenfria kanelbullar

12:37:00
Saftiga glutenfria kanelbullar
20 stora bullar eller 30 små bullar
 
Bulldegen:
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
1dl ica sötströ eller strösocker
200 g smält smör
1 ägg
1 krm salt
1 msk malen kardemumma 
ca 7dl leilas gula glutenfrimjölmix
 
Fyllningen:
1 dl ica sötströ eller strösocker 
200 g rumsvarmt smör
2 msk malen kanel
1 krm vaniljpulver
 
Penslingen:
1 ägg
1 msk vatten
(pärlsocker, nötter eller annat till garnering)
 
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt fingervarm mjölk och rör om tills jästen löst upp sig.
Strö i fiberhusken, lite i taget samtidigt som du rör om. Försök att smeta ut klumparna som kan uppstå.
 
Tillsätt svalt smält smör, sötströ/strösocker, ägg, salt och 4dl glutenfritt mjöl.
Rör om tills det blivit en kladdig, men jämn smet.
Fortsätt knåda och tillsätt sedan 1 dl glutenfritt mjöl i taget för att undvika en torr deg som ger torra bullar. Degen ska vara smidig och släppa från bunkens kant men måste vara lite kletig. Låt degen jäsa under en bakduk i 1 timme.
 
Strö lite glutenfritt mjöl på rent bord och lägg över degen. Knåda den lite  Kavla ut degen i en stor rektangel så att den är lagom tunn över hela.(Ca 1cm)
 
Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen och smöra på det i ett jämnt lager över hela degen. Rulla sedan ihop den från långsida till långsida så att det ser ut som en rulltårta.
Skär den i 2-3cm tjocka skivor och lägg skivorna en och en i bullformarna på plåten. Låt bullarna jäsa under bakduk i 45 min.
 
Sätt ugnen på 225 grader med över och undervärme.
 
Vispa ihop ägg och vatten i en skål och pensla bullarna.
Strö valfri garnering över bullarna och grädda dom i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills dom fått en gyllenbrun färg.
 
Ät och njut, gärna med ett glas mjölk!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: