FaceBook
Instagram
Mail

Mjuk banankaka

20:07:00

Ingredienser

  • 2-3 mogna bananer (brunt skal)
  • 1 dl ica sötströ
  • 4 msk valfri mjölk
  • 100g smält smör
  • 2,5 dl valfritt mjöl 
(Jag använder 1dl kokosmjöl & 1,5dl mandelmjöl eller 2,5dl Leilas gula glutenfria)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1tsk bikarbonat
 
Blanda med fördel i tex:
  • 15g pepparkakakrydda för mjuk pepparkaka
  • 0,5g saffran för saffranskaka

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °C.
Mixa eller mosa bananerna i en skål eller bunke.
Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
Rör i dom torra ingredienserna i skålen med mosad banan och sedan dom flytande. Rör om tills det blir en fin jämn smet.

Häll i smeten i en avlång form klädd i bakplåspapper.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter
Låt kakan svalna en stund i formen innan du tar ut den och skär upp. 

Mjuk banan-pepparkaka❣️

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: