Mjuk banankaka
Ingredienser
- 2-3 mogna bananer (brunt skal)
- 1 dl ica sötströ
- 4 msk valfri mjölk
- 100g smält smör
- 2,5 dl valfritt mjöl
(Jag använder 1dl kokosmjöl & 1,5dl mandelmjöl eller 2,5dl Leilas gula glutenfria)
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- 1tsk bikarbonat
Blanda med fördel i tex:
- 15g pepparkakakrydda för mjuk pepparkaka
- 0,5g saffran för saffranskaka
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °C.
Mixa eller mosa bananerna i en skål eller bunke.
Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
Rör i dom torra ingredienserna i skålen med mosad banan och sedan dom flytande. Rör om tills det blir en fin jämn smet.
Häll i smeten i en avlång form klädd i bakplåspapper.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter
Låt kakan svalna en stund i formen innan du tar ut den och skär upp.
Mixa eller mosa bananerna i en skål eller bunke.
Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
Rör i dom torra ingredienserna i skålen med mosad banan och sedan dom flytande. Rör om tills det blir en fin jämn smet.
Häll i smeten i en avlång form klädd i bakplåspapper.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter
Låt kakan svalna en stund i formen innan du tar ut den och skär upp.
Mjuk banan-pepparkaka❣️