FaceBook
Instagram
Mail

En solig lördag!

19:13:00
Scout, kalas och vaccinfrågor.
 
Idag åkte solbrillorna på när jag gick ut på morgonens PW. Jag undrar doc när vinterjackan kan tas av!
 
Dagens frukost
 
Zoran och Filip är iväg på heldagsutflykt med Scouterna. Filip var så taggad när jag lämnade dom vid Scoutstugan imorse. Han älskar verkligen hela grejen!
 
Jag och tjejerna åkte på utomhuskalas och firade deras kusin Isabelle som fyllde år i måndags ♥
 
Nu är jag och tjejerna hemkomna och jag ska starx åka iväg och hämta scoutkillarna.
Måste skriva av mig lite innan bara.
Jag har för första gången blivit utskälld och ifrågasatt över det faktum att jag inte tänker ta vaccin mot covid-19. Jag blir väldigt lugn i sådana situationer och anser att det inte är någon idé att tjafsa utan försöker lugnt och sansat svara på löpande frågor.
Jag är ju trygg i mitt val att avstå och med tanke på att vaccinet är frivilligt ( än så länge...) så är ju faktiskt valet fritt och jag behöver inte ta det.
 
Varför tänker jag inte ta covid-vaccinet?
- Jag är inte riskgrupp
- Jag jobbar inte i vården
- Jag har haft covid-19, symptomfri dessutom
- Jag har antikroppar
- Jag litar inte på snabbframställda vaccin
 
Jag är absolut inte emot vaccin. Mina barn, Zoran och jag själv är fulllvaccinerade enligt Sveriges vaccinationsprogram. Senast i veckan fick tjejerna sin andra dos av HPVvaccin. Jag är däremot försiktig med snabbframställda vaccin. Jag har redan tagit ett sådant en gång, i vår förra pandemin när svininfluensan tog över världen.
Då var jag som gravid och Evelina som småbarn riskgrupp och tog vaccinet. "Lyckligtvis" så hann vi "bara" ta en dos av det innan dom ändrade rekommendationerna från två doser till en dos och senare till NOLL, alltså totalstopp i vaccineringen!
Men trots att vi bara fick en dos fick Evelina som inte ens fyllt 2 år svininfluensan AV vaccindosen hon tagit. Det konstaterades av läkare att så var fallet och hon hade MYCKET problem med sin luftrör i 6 år efter det. Tack och lov verkar det har växt bort.
 
Jag anser att vi alla ska göra det som känns bäst och säkrast för oss själva. Jag kommer ALDRIG dumförklarar, skälla ut eller ifrågasätta någon som valt att ta detta eller andra snabbframställda vaccin. Det får stå för dom och jag antar att dessa är väl medvetna om eventuella risker precis som jag som avstår vet riskerna med det.
 
Jag menar heller inte att jag ALDRIG kommer att ta vaccin på covid. Finns vaccinationen kvar om några år och det finns ordentliga siffror, fakta och utredningar på hur det fungerat och det visar sig vara lyckat och bra så ser jag inga hinder i det.
 
Viktigast är att vi alla måste acceptera och respektera varandras val, allt annat är både naivt och odemokratiskt!
 
PUSS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: