Kycklingleverpastej
Bredbar kycklingleverpastej
![](https://cdn1.cdnme.se/744897/9-3/mobiluppladdning_5f560eb62a6b22b5c5fcf048.jpg)
Ingredienser:
450g kycklinglever
½ liten gul lök
1st liten vitlöksklyfta
2st ägg
25g smör
1dl vispgrädde
1krm svartpeppar
1tsk salt
(andra kryddor som man gillar)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175grader
Hacka löken och pressa vitlöksklyftan. Stek i smör på medelhög värme tills det mjuknat. (Får inte brännas) Häll i levern och stek den tillsammans med löken och vitlöken tills den fått färg på båda sidor.
![](https://cdn1.cdnme.se/744897/9-3/mobiluppladdning_5f560d8ee087c355cdee1d4c.jpg)
Krydda och häll i vispgrädden och låt det sjuda i några minuter.
Häll över allt i en bunke och mixa det till en slät smet och mixa i äggen. Fördela smeten jämnt i 2st glasburkar/aluminiumformar mått:17x12x5 (gärna med lock så du kan förvara den lufttätt i kylen sen).
Fyll en djupugnsplåt till häften med vatten och lägg i glasburkarna.
Täck dom med aluminiumfolié och ställ plåten i mitten av ugnen i 35 minuter. Tag sedan bort folién och låt pastejen gräddas ytterligare 15 minuter i ugnen.
![](https://cdn1.cdnme.se/744897/9-3/mobiluppladdning_5f560db8e087c355cbf87fd8.jpg)
Ta ut plåten och ta ut glasburkarna ur vattenbadet och låt som svalna helt.
Förvaras i kylen i ca 1 vecka i frysen i ca 1 månad (ej i glasburk i frysen.)
![](https://cdn2.cdnme.se/744897/9-3/mobiluppladdning_5f560df59606ee696c23fbb1.jpg)
Bredbar och god!
![](https://cdn2.cdnme.se/744897/9-3/mobiluppladdning_5f560e59ddf2b318c189e4d6.jpg)