Kycklingleverpastej
Bredbar kycklingleverpastej
Ingredienser:
450g kycklinglever
½ liten gul lök
1st liten vitlöksklyfta
2st ägg
25g smör
1dl vispgrädde
1krm svartpeppar
1tsk salt
(andra kryddor som man gillar)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175grader
Hacka löken och pressa vitlöksklyftan. Stek i smör på medelhög värme tills det mjuknat. (Får inte brännas) Häll i levern och stek den tillsammans med löken och vitlöken tills den fått färg på båda sidor.
Krydda och häll i vispgrädden och låt det sjuda i några minuter.
Häll över allt i en bunke och mixa det till en slät smet och mixa i äggen. Fördela smeten jämnt i 2st glasburkar/aluminiumformar mått:17x12x5 (gärna med lock så du kan förvara den lufttätt i kylen sen).
Fyll en djupugnsplåt till häften med vatten och lägg i glasburkarna.
Täck dom med aluminiumfolié och ställ plåten i mitten av ugnen i 35 minuter. Tag sedan bort folién och låt pastejen gräddas ytterligare 15 minuter i ugnen.
Ta ut plåten och ta ut glasburkarna ur vattenbadet och låt som svalna helt.
Förvaras i kylen i ca 1 vecka i frysen i ca 1 månad (ej i glasburk i frysen.)
Bredbar och god!