FaceBook
Instagram
Mail

Hälsokontroll

20:55:00
”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Werlabs”.*
 
Hur mår jag egentligen?
 
Ja, hur mår vi egentligen jag och Zoran? Frågar någon oss säger vi ju bra, men säger kanske vår kropp något annat? "Att mäta är att veta" enligt Werner von Siemens och jag kan ju inte mer än att hålla med. Jag har mätt mina värden förut, men inte allihop på en gång så nu var det så dags tyckte jag och Zoran hakade på. Det finns massor med olika företag som erbjuder hälsokontroller genom blodanalys, men vi körde på Hälsokontroll XL på Werlabs som mäter 33 hälsomarkörer. 
Jag har varit väldigt nöjd med dom innan och jag tycker att det är smidigt att man kan gå och ta blodproverna på drop-in i centrala Göteborg.
En stor anledning till att jag tog proverna just nu är för att jag ville se om det gick att hitta något mätbart i min kropp som kan förklara ytterligare varför min kropp reagerar på ett visst sätt så fort jag blir helt mejerifri under mars och oktober.
 
Vi valde att ta proverna på Carlanderska
 
Efter bara en timme hade vi över 20st av provsvaren i vår journal, men fyra dygn senare alla resultat plus läkarens utlåtande. Det tycker jag är snabbt och bra!
 
Här ser ni mina resultat:
 
Det enda rödmarkerade på mig var alltså mitt superlåga långtidssocker Hba1C och mitt lite förhöjda ferritinvärde. alltså mina järndepåer och ingenting av det är farligt eller ohälsosamt!
Mitt lite förhöjda ferritinvärde beror på att jag äter bla. lever ofta och inte på någon infektion/inflammation och det stärks av mitt CRP-värde
 
 
Jag mår lika bra på insidan som jag känner mig och det är ju skönt. Jag ska ta en del prover igen i slutet på januari för att se om det är någon skillnad när jag äter mejerier. För jag känner i kroppen och märker på min hud att någonting rubbas av att äta strikt mejerifritt.
Varje gång får jag stora finnar på hakan och flera ligger under huden och liksom bubblar smärtsamt. Jag går dessutom alltid ner 5 kg nästan på direkten trots att jag äter mycket mat, inte fastar som jag brukar och tränar som vanligt....
Redan nu 3 dagar efter att jag slutat äta mejerifritt så har allt det onda på hakan försvunnit. Det ska blir intressant att se om det är någon skillnad.
 
Gör du också prover ibland?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: