FaceBook
Instagram
Mail

Lammfärsbiffar med myntasås

21:21:00

Lammfärsbiffar - Ca. 20st:

500g lammfärs 

1 st ägg

2 msk vispgrädde (kan uteslutas)

2 st pressade vitlöksklyftor

2 msk hackad persilja (fryst går bra)

3 tsk vegeta

2 tsk mald gurkmeja

1 krm peppar

Smör att steka i

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150grader. Blanda alla ingredienser i en bunke/skål. Rulla med våta händer små korvar av färsen. Stek ca 7st biffar i taget i smör i en stekpanna tills dom fått fin färg och yta. Ställ in dom färdiga biffarna i en ugnsfastform i mitten av ugnen medan du steker dom andra.

 

Myntasås:

15st myntablad

2dl turkisk/rysk yoghurt

1,5msk majonäs(kan uteslutas)

2tsk citronjucie

Salt och peppar efter smak

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en skål! KLART att servera! Receptet går att dubbla flera gånger om man vill och behöver!

 
Servera gärna med stekt blomkålsris, rostade tomater eller ugnstostad sötpotatis!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: