Bara ut och köra
Shortspremiär och 30 årsdag
Försommar
Efter bad-koma
Studiedag 2/2
Ledig tisdag
Lammfärsbiffar med myntasås
Lammfärsbiffar - Ca. 20st:
500g lammfärs
1 st ägg
2 msk vispgrädde (kan uteslutas)
2 st pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja (fryst går bra)
3 tsk vegeta
2 tsk mald gurkmeja
1 krm peppar
Smör att steka i
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150grader. Blanda alla ingredienser i en bunke/skål. Rulla med våta händer små korvar av färsen. Stek ca 7st biffar i taget i smör i en stekpanna tills dom fått fin färg och yta. Ställ in dom färdiga biffarna i en ugnsfastform i mitten av ugnen medan du steker dom andra.
Myntasås:
15st myntablad
2dl turkisk/rysk yoghurt
1,5msk majonäs(kan uteslutas)
2tsk citronjucie
Salt och peppar efter smak
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål! KLART att servera! Receptet går att dubbla flera gånger om man vill och behöver!