FaceBook
Instagram
Mail

Två små bokmalar

10:28:00
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus
 
Tjejerna läser hur mycket som helst!
 
Jag har alltid läst mycket böcker och även om all skönlitteratur och alla romaner bytts ut mot faktaböcker så läser jag fortfarande mycket och gärna samma bok om igen för att fräscha upp minnet. Jag är så himla glad över att barnen också gillar att läsa och bli lästa för. Tjejerna är dock av en helt annan kaliber för dom läser ut böcker på löpande band. Vi får nästan tvinga Laura att lägga undan boken på kvällen. Det tog henne knappt en vecka att läsa ut dom två senaste böckerna jag köpte så idag beställde jag hem tre nya till henne. 
Just nu Evelina läser PAX-böckerna (10st böcker) och Laura läser Kapten Kalsong- böckerna (12st böcker). Det känns som att jag beställer nya böcker hela tiden, vilket är så roligt. 
 
HÄR beställer jag PAX-böckerna
 
HÄR beställer jag Kapten Kalsong-böckerna
 

Varför är läsningen så viktigt då?

"Professorerna Mats Myrberg och Ingvar Lundberg menar att man som vuxen behöver ett ordförråd på minst 50.000 ord för att kunna klara sitt dagliga liv, för att hänga med i nyhetssändningar och för att kunna förstå normal tidningstext, instruktioner och anvisningar vi stöter på i livet.

När man börjar lågstadiet har man i genomsnitt 7000 ord i sitt ordförråd och om man inte regelbundet läser eller lyssnar till böcker och texter så har man som 17-åring bara mellan 15000 och 17000 ord i sitt ordförråd. Om man däremot har läst (el lyssnat på) böcker, tidningsartiklar och andra texter regelbundet så är ordförrådet påfyllt med minst 50000 ord vilket alltså borgar för ett gott vuxenliv."

(Text lånad från barnsidan.se)

Läser du mycket böcker? Läser dina barn mycket böcker?

Puss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: