Julig LCHF cheesecake
Botten:
2dl mandelmjöl
175g rumstempererat smör
3msk ica sötströ
1 msk pepparkakskrydda
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan när smöret. Tryck ut smeten jåmt över hela botten i en ugnfast form med avtagbara kanter.
Grädda längst ner i ugnen med ett bskplåtspapper under formen tills ytan fått en jämn gyllenebrun färg. (ca. 15-20)
Ta ut och låt den svalna helt.
Ostglass-smeten:
3st ägg
2dl vispgrädde
250g philadelphiaos1krm vaniljpulver
Riven zest/skal från en hel apelsin
Tag fram 3 bunkar/skålar.
Separera äggen med äggvitan i en bunke och äggulan i en annan bunke.
Vispa upp äggvitan först till en fast smet (samma som med maräng).
Vispa grädden hård i den tredje bunken.
Blanda sötningen och philadelphiaosten i bunken med äggulor till en smet.
Vänd sedan ner vispgrädden i blandningen.
När vispgrädden är jämnt nervänd så ska äggvitan också vändas ner försiktigt.
(OBS vändningen är viktg för att luftbubblorna i äggvitan ska vara kvar.)
Häll smeten på den svala pepparkaksbotten i formen och plasta med gladpack över innan frysning. Låt stå i frysen i minst 5 timmar.
Tänk på:
Låt cheesecaken stå framme ca 30 minuter innan servering så den mjuknar lite..