Evelinas curryfisk
Evelinas curryfisk
(Ca.4-6 personer)
Ingredienser
½ finhackad gul lök
2 msk smör att steka i
100g skivade champinjoner
1,5 msk curry
4 dl grädde
800g torskfilé
1 tsk salt
1 tsk grovmald svartpeppar
100g fin hackade tinad fryst spenat
200g riven ost
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200°C
Hacka fint och bryn löken i smör under omrörning tills den blivit mjuk och har fått fin gyllene färg. Tillsätt svampen och curryn och stek några minuter till. Tillsätt vispgrädden och salta och peppra efter smak. Låt såsen koka upp och sen tjockna genom att puttra på låg värme i ca.5 minuter.
Lägg och platta ut spenaten i botten på en ugnssäker form. Lägg fisken ovanpå. Salta och peppra. Häll över såsen och toppa med riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen i ca. 20 minuter och servera med tex. Gröna bönor, kokt potatis, kokta grönsaker och /eller en fräsch sallad.
Stolt tjej som lagade söndagsmiddag helt själv till hela familjen. Receptet är inspirerat från en maträtt som gjorde på hemkunskspen i skolan. Vi var minst lika stolta ♡ Och det var verkligen gott så det kommer hon få göra fler gånger!
Skriv gärna om ni provar receptet, det hade gjort henne glad 💛