Västerbottensostpaj LCHF
Västerbottensostpaj
Ingredienser till pajdegen:
3dl mandelmjöl
2msk pofiber
1msk fiberhusk
1st äggula
50g rumsvarmt smör
En nypa salt
3dl mandelmjöl
2msk pofiber
1msk fiberhusk
1st äggula
50g rumsvarmt smör
En nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och smör. Blanda sedan alla torra ingredienser i en liten skål och häll sedan ner det i ägg och smörblandningen och vispa försiktigt tills det blir en deg.
Lägg över folie och låt degen vila i kylen i ca 20 minuter.
Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 10 min. Den ska inte få färg alls, då måste den tas ut fort.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och smör. Blanda sedan alla torra ingredienser i en liten skål och häll sedan ner det i ägg och smörblandningen och vispa försiktigt tills det blir en deg.
Lägg över folie och låt degen vila i kylen i ca 20 minuter.
Tryck ut degen i en pajform, grädda den i ca 10 min. Den ska inte få färg alls, då måste den tas ut fort.
Ingredienser till pajfyllningen:
3dl vispgrädde
3st ägg + äggvitan som blev över efter skalet.
300g riven västerbottenost
1st finhackad gul lök
Salt och peppar efter smak
3dl vispgrädde
3st ägg + äggvitan som blev över efter skalet.
300g riven västerbottenost
1st finhackad gul lök
Salt och peppar efter smak
Gör så här:
Bryn den finhackade löken i smör tills den blir mjuk och lite gyllenbrun(får inte brännas) ställ åt sidan och låt svalna.. Vispa ihop äggen och häll ner vispgrädden, västerbottenost, löken under omrörning. Salta och peppra efter smak.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min och/eller tills äggststanningen stelnat och den fått gullenbrunfärg. Låt den stå och gotta till sig 15 minuter innan servering.
Bryn den finhackade löken i smör tills den blir mjuk och lite gyllenbrun(får inte brännas) ställ åt sidan och låt svalna.. Vispa ihop äggen och häll ner vispgrädden, västerbottenost, löken under omrörning. Salta och peppra efter smak.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min och/eller tills äggststanningen stelnat och den fått gullenbrunfärg. Låt den stå och gotta till sig 15 minuter innan servering.
Midsommartallrik