FaceBook
Instagram
Mail

Streptokocker A

13:34:30
God morgon!
 
Tisdag redan och bara 2 dagar kvar tills jag åker till Örebro och 4 dagar tills jag och mamma kommer till Göteborg för att hon ska börja sin utbildning. Woop woop!
 
Imorn har Filip tid på ÖNH på Lundby. Filip går nämligen på antibiotika igen för streptokocker A och därmed ryker mandlarna. Inte nog med Filip så har Laura också halsfluss så nu i oktober har alla 3 haft det. Nu får det räcka.
 
I somras fick jag veta att streptokocker A antingen blir halsfluss eller stjärtfluss på barn upptill 10 år och sprids flitigt på förskolor och skolor. Visste ni det? Det gjorde inte jag.  Det var min kusin Sofia som jobbat många år som specialistsjuksköterska på barnmedicin på Östra sjukhuset och numera som barnmorska på BVC som lärde mig det när Filip hade det i somras samtidigt som han hade halsfluss. Båda måste så klart behandlas med antibiotika då det är samma. Dessutom kan man gå runt och vara bärare på streptokocker A utan att veta det och utan att veta om det och därmed smitta andra. Man lär sig nytt hela tiden.
 
Sen Filip fick antibiotika har hans finger också blivit bättre. Stackars kille, vad han får gå igenom mycket! ♡ Först öronbarn och nu halsbarn med infekterat finger. 24:e antibiotikakuren i hans 5 åriga liv. 
 
-"Ser jag ledsen och rädd ut mamma?"
Hahaha! Han är bäst!
 
 
Inte ens Laura slapp undan denna gången ♡
 
 
Nu blir det jobb!
Ha en fin tisdag.
Puss

Kommentarer
Postat av: Popprinsessan

Men stackare!
Det där med halsfluss är knepigt.. L har haft det många gånger men hon har aldrig ont i halsen eller feber. När hon var yngre fick hon alltid antibiotika eftersom vi tog henne till läkaren. Det hörs såå tydligt när hon har det! Läkarna har alltid sagt att hon inte behöver komma om hon inte har ont eller feber då man inte ska ta antibiotika i onödan, och precis som du skriver finns det många friska bärare.
Men vi har tyckt att det varit svårt när lillebror R varit så liten, samt svårt att skicka till skolan när man VET att hon har halsfluss utan att behandla.
Nu väntar vi på operationstid för hennes andra mandel, den första rök för många år sedan.

Nu tror jag dock att lillebror R har halsfluss. Han hade ont i halsen i 2 dagar och feber en kväll/natt, sedan har han mått bra. Men hans röst är grötig... Och jag vet att det går halsfluss i skolan.. Svårt läge! Sjukvården säger bara att jag inte behöver komma när han inte har ont. Men hur lång tid tar det innan det går över då?!?
Hoppas dina små kryar på sig fort!
Kram

Svar: Väldigt svårt läge!Skönt för L att bli av med den andra mandeln nu då. Jag/Läkarna vill att våra behandlas med antibiotika
1. För att mina har så ont av det och mår dåligt
2. Det finns barn med diabetes på barnens skola/föris och för dom kan en infektion som strepto bli riktigt allvarlig.

Krya på R <3

KRAM
Emelie

2017-10-24 @ 14:50:35
URL: http://www.popprinsessan.se
Postat av: Jessica Högberg

Men stackars! ❤

2017-10-24 @ 18:59:19
URL: http://lchftrollet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: