FaceBook
Instagram
Mail

Ett dygn på SPA

10:50:00
God morgon!
 
Bloggpaus p.g.a vår spa-vistelse i helgen. I 3 årig bröllopspresent fick jag nämligen det i present av Zoran. Ett dygn på Falkenberg Strandbad (även kallat Strandbaden) som har fått pris för Europas bästa SPA 2017.
Det var dessutom första gången för oss båda, men defintivt inte sista.
 
Klockan halv 2 lämnade vi barnen hemma med deras farmor och åkte mot Falkenberg. Incheckningen var klockan 15 så vi var framme precis i tid. Det ligger precis vid havet och direkt när vi gick ur bilen så slogs vi av den underbara havsdoften.
 
Efter incheckningen gick vi till vårt rum 110 som låg precis vid SPA-ingången. Som att inte det var nog så hade vi dessutom en terass med 10 meter till havet. Välkomstpaket i form av bubbel också.

Vi skyndade oss att byta om till badkläder och morgonrock för att få uttnyttja SPA:t (som är öppet till kl.23) till max. Men först drack vi upp skumpan och lyssnade på havet medans solen sprack igenom molnen.
 
Vi fick en rundtur inte på SPAavdelningen och det märktes att det var lördag för det var ganska så mycket folk. Men vi lyckades få en dubbelsäng i Hang-outen och spelade schack och drack goda drinkar.
 
Efter att vi tagit ett dopp i varmvattenspoolen och slappat ännu mer gick vi till bastun.Jag mötte en kvinna på vägen in i bastun som gick ner till havet och tog sig ett dopp. Jag tyckte att hon var modig och lite smått tokig då jag själv är en riktig badkruka, men efter att ha suttit inne i bastun ett br tag så blev jag sugen själv och gjorde slag i saken och sprang ut. WOW vilken känsla!! Kall, men häftig känsla. Zoran gjorde det också direkt efter mig. Men så kom jag ju på att INGEN hade trott mig om jag inte hade bildbevis så jag gjorde det en gång till och då filmade Zoran mig!
 
 
Sen myste vi mer i den lugna delen och även inne i Eldrummet som är mobilfritt. För att sedan ligga en stund i Hang-outen och ta en sista drink innan vi skulle göra oss iordning för middagen.
 
Middagen var en 3-rättersmeny och som ni vet så äter jag ju inte bara LCHF i oktober utan mejerifri LCHF så jag var faktiskt rädd att jag inte skulle kunna äta någonting, men så fel jag hade. Dom gjorde om och trixade för min skull. Det var livemusik av en pianist och det var så mysigt trots att hela restaurangen var full av folk.
 
Eftermiddagen gick vi ut på en promenad som slutade med att vi gick in till Falkenberg centrum och tillbaka. Dryga 5 kilometer så det var en bra kvällspromenad. Vi somnade mätta och belåtna och väldigt goa i kroppen.
Jag vaknade av mig själv kl.07:26 och var träningssugen, men gymmet (som ligger i en annan byggnad) öppnade inte försen kl.9 och så länge ville jag inte vänta så jag körde ett pass ute på terassen och avslutade med att springa några varv på piren ut i havet.
 
När Zoran hade vaknar så gick vi ner till frukostbuffèn och åt i lugn och ro. En mysig stund inna vi skulle packa ihoop och checka ut. Men inte skulle vi åka hem utan Zoran hade bokat in oss på deras speciella IVORY-upplevelse.
 
Under IVORY-upplevelsen så var det mobilfrittoch därför får jag beskriva det utan bilder.Vi var tre par som gjorde detta ihop.
Vi fick börja med att sätta oss i varsitt varmt fotbad med havssalt ifrån Döda Havet och om man ville fick man knacka på sina fötter med någon trähammare. Det gjorde inte jag. (Bacillskräck deluxe och fotfobi.) Där satt vi en bra stund.
Sedan fick vi smörja in våra ansikten med ett sheasmör innan vi gick in i en ångbastu. Där satt vi öänge och bara myste.
Efter det fick vi torka bort masken och skrubba varandra (alltså varrje par tog hand om varandra) med krossad is för att sedan sätta oss i en armoabastu. Därgick man in och ut ett par gånger för att skrubba med is. Låter kanske hemsk, men det var väldigt skönt.
När vi suttit i bastun ett tag var det dags för en dusch och sedan avkopplande bad i en varmvattenspool.
Därefter var det dags att göra underbar hammam på varandra. Alltså ligga på varma marmorbänkar och sedan skrubba varandra med hansdskar och rosentvålsskum.
efter det följde ytterkliggare en dusch och sedan lerinpackning i en ångbastu. Så härligt och kletigt.
Efter en bra stund fick vi duscha av oss leran och sedan gå in i ett varmt rumm och sörja in oss i rosenolja och bara ligga och ta igen oss.
 
En helt fantastisk upplevelse som tog llite över två timmar.Lena och rena gick vi ochduschade av oss oljan och åkte hem till Göteborg.
Så tack älskling för den här SPA-upplevelsen och vårt dygn med bara oss två. Jag längtar redan till nästa!

Har ni varit på SPA någon gång?  Berätta och tipsa gärna om vart vi bör åka nästa gång!
PUSS

Kommentarer
Postat av: Julio Chang

Stort grattis till er på bröllopsdagen och tack för denna gång!

Med vänliga hälsningar,
Julio Chang
http://www.strandbaden.se/

Svar: Tack!Vi kommer tillbaka för vi är supernöjda!
Emelie

2017-10-17 @ 12:59:13
URL: http://www.strandbaden.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: