FaceBook
Instagram
Mail

UVI,igen!

10:49:00
God morgon!
 
I fredags jobbade jag 8:30-18. Kl 15:30 kissade jag precis innan nästsista PTklienten och AJ. Som att kissa frätande syra. Från ingenstans!! Urinvägsinfektion igen. Nu var det längesen sedan sist och läkarna har utrett mig genom att kolla med kamera i urinröret och i urinblåsan och även njurröntgen allt för att utesluta njursten eller cancer. Jag hade gladeligen inget av det.
Så vi, läkarna och jag fick rannsaka år 2016-2017  och se vad som ändrats i min vardag under året och vi kom fram till att jag drack för lite.
Jag jobbade i gymmet kl.9-19 många dagar, tränade, cyklade 2 mil och drack knappt något. Jag kissade MAX 2ggr på ett dygn. 
Alla får nämligen in bakterier i urinröret och då urin är sterilt är det meningen att vi ska kissa ut dom så att dom inte kan vandra upp i urinblåsan och orsaka en infektion. Som ni förstår måste man dricka mycket för att kissa ofta.
 
Så jag gjorde en livstillsändring efter den sista urinvägsinfektion jag hade när dom började utreda mig.
Jag drack 0.5 l vatten direkt jag gick upp på morgonen och minst 2l under hela dagen. En citronshot varje morgon.
I början blev jag nästan tokig och tyckte jag kissade jämt. Att gå på toa 6-7ggr/dag istället för max 2ggr var en omställning.
Jag lyckades!!! Inte en enda uvi fick jag!! Vi hade hittat rätt källa till problemet.
 
Men så för två veckor sen började jag slarva. Slutade dricka 0.5l på morgonen och drack ingenting på jobbet, cyklade minst 2 mil varje dag i sommarsolen och tränade varje dag. Och som ett brev på posten kom urinvägsinfektion.
Det värsta är ju att min kropp inte säger ifrån tidigt utan först när det är kaos.
Efter jobbet i fredags skyndade jag mig till jourcentralen i Gamlestan. Läkaren sa att mitt urinprov innehöll blod, vita blodkroppar, bakterier ja allt som ett urin kan innehålla som inte är bra.. han gav mig monsterdos i penicillin för att vara säker på att det går bort direkt denna gången.
 
Jag visste ju direkt att det var mitt fel. Så det var bara att börja om från början. Nu medans jag äter medicin får jag dock inte överdriva i vattendrickande då chansen finns att jag kissar ut medicinen för fort så den inte hinner värka som den ska. 1.5l räcker.
 
Visst är det jobbigt att det blev så här,men samtidigt var det nyttigt för mig att se svart på vitt att det vi kom fram till som orsak var rätt. Nu får det inte bli mer slarv.
 
Ser ni mig så fråga gärna om jag druckit vatten ♡
 
Puss
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofia

Fy så jobbigt, men samtidigt skönt att veta vad som krävs för att det skall hålla sig borta och att det är något du själv kan göra + är gratis, så glöm nu inte vattenflaskan ❤️

Kramar

2017-07-11 @ 23:01:53
URL: http://mittlivinorr.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: