Hemmagjord LCHF-glass
Hoppsan sa, så var värmen här!
Med värmen kommer ju även glassens säsong och det är ju så enkelt att göra egen glass utan massa tillsatser och dumheter i.
Jag gör alltid samma grundrecept och använder mig av OBH Nordica's lilla glassmaskin, men det går alldeles utmärkt att bara frys in glassen i portionsbitar storlek direkt.
5 portioner/kulor
Ingredienser:
3 äggulor
3dl laktosfri vispgrädde
1/2dl Ica sötströ (går att utesluta så klart)
1krm vaniljpulver
(Fritt att tillsätta chokladkross,bär,likör,nötter eller dyl.)
Vispa äggulorna och sötningen tills det blir tjockt och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Häll tillåten mängd i glassmaskin och följ anvisningarna för just er maskin. Eller portionera ut i fryståliga behållare och låt stå ett par timmar. Låt stå en stund före servering för önskad konsistens.
Servera med färska bär, lchf-maränger eller nötter och njut!