LCHF lasange med fitnessnudlar
Idag blev det lasange till middag. Jag brukar ju göra med aubergine, men det hade vi inte hemma. Däremot har jag massor med fitnessnudlar från fitnessguru. Det är shiratakinudlar fast dom har döpt om sina till passande namn.
Du behöver:
2 pkt fitnessnudlar/shiratakinudlar
½ gul lök
500g köttfärs
500g krossade tomater
1 köttbuljong
½ msk vegeta eller grillkrydda
500g köttfärs
500g krossade tomater
1 köttbuljong
½ msk vegeta eller grillkrydda
1krm vitpeppar
1 stor klyfta vitlök
100g riven ost
100g riven ost
Ostsås
3 dl vispgrädde
100g rivenost (västerbotten föredrar jag)
1 krm mald svartpeppar
1 nypa salt
Gör köttfärsen så här:
Sätt ugnen på 220 grader.
Fräs löken och lägg sedan i köttfärsen och krydda med vitpeppar och vegeta/grillkrydda. Låt köttfärsen bli brun i färgen. Pressa sedan vitlök och lägg i köttbuljongen. Rör om ordentligt så vitlöken sprider sig!
Häll i dom krossade tomaterna och låt det puttra ihop sig. Smaka av själv om du behöver mer kryddor!
Häll i dom krossade tomaterna och låt det puttra ihop sig. Smaka av själv om du behöver mer kryddor!
Gör ostsåsen såhär:
Värm upp grädden i kastrull, när den börjat puttra sänker du värmen till låg och häller ner osten under omrörning.
Lägg i kryddorna ochnär den fått en lagom krämig konsistens är det dags att börja med lasangen.
Först lägger du fitnessnudlar sen köttfärs sen ostsås och sist ett lager nudlar. Sen strör du riven ost över så det bara blir lite krispigt ovanpå när den vart i ugnen!
Ställ i mitten av ugnen i cirka 20-25 min
Ställ i mitten av ugnen i cirka 20-25 min

Servera med en god frisk sallad till!

