FaceBook
Instagram
Mail

LCHF pepparkakor

22:15:00
Jaaa, jag vet att det är mitten på november och alldeles för tidigt för pepparkakor, men jag måste provbaka mina recept som jag nu förnyar med att baka med mandelmjöl.
 
Idag bakade jag pepparkakor och både jag, Zoran och barnen gillade dom skarpt. Och ni vet ju att om barnen gillar det då är det godkänt, haha!
 
20-25 st
100g rumsvarmt smör
2dl mandelmjöl 
2msk kokosmjöl 
1tsk bikarbonat 
2,5tsk pepparkakskrydda 
3 msk sukrin eller Ica sötströ 
 
(Du kan behöva 3 ark med bakplåtspapper och pepparkaksformar.)
 
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en bunke och rör om tills det blir en fast degklump. Ställ in bunken i kylen i 10 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ut degen och nu kan du göra på två sätt. 
1. Rulla små bollar som du sedan plattar till på en plåt med bakplåtspapper.
2.  Kavla degen tunt mellan två bakplåtspapper, trycka pepparkaksformar på och ta bort degen emellan. Detta får göras flera gånger och blir då degen för kletig får du ställa den i kylen några minuter. (OBS VÄLDIGT PILLIGT)
Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter eller tills pepparkakorna blir mörkbruna (Ej brända). 
Låt dom ligga på plåten och svalna helt innan servering. 
 
 Idag ansträngde jag mig och gjorde med pepparkaksformar. Det går bra men är väldigt pilligt.  
 
Gófika ♥
 
Puss

Kommentarer
Postat av: johanna

inte är det för tidigt. hängde upp julstjärnan i köket idag ;)

2015-11-17 @ 22:20:11
URL: http://johannaa.vimedbarn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: