Bacon Kålpudding LCHF
Ingredienser:
500 g köttfärs
2 ägg
1 pkt bacon
1 tsk salt
2 krm peppar
1 vitkålshuvud
smör
kokosolja (jag använder smak&luktfri)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs en hel finhackade gul lök och skivat bacon i smör och kokosolja. Det får inte brännas utan löken ska bara bli mjuk! Blanda salt, peppar och ägg med köttfärs i en separat skål. Blanda sedan i bacon och lök i köttfärsen. Hacka vitkålen i små bitar och stek kålen i smör och kokosolja. Salta efter smak. När kålen blivit mjukare häller du hälften i ett jämnt lager i botten på en ugnsfast form. Jämna ut all köttfärsblandningen över och lägg sedan resterande kål i ett jämnt lager över köttfärsen. In i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Täck över med aluminiumfolie om kålen mörknar efter en stund.
