FaceBook
Instagram
Mail

Luskamma era barn är ni snälla!

21:26:00
Ja, denna eftermiddagen kvällen blev inte som planerat. Det har pågått sanering här hemma. Tvätt av sängklder, soffkuddar, utekläder, handdukar ja allt och dammsugning, piskning och hela fadderullan.
 
Evelina kom nämligen hem och sa att det kliade i hennes hår. Hon berättade att det hade börjat klia efter att en flicka hade satt hennes hårspänne på Evelina (flera gånger har vi gått igenom att mössor, tofsar, spännen och borstar inte ska lånas eller lånas ut!). Och med tanke på min fobi för löss så ligger alltid kammen framme då vi kör kontroller regelbundet här hemma, minst 2-3 ggr i veckan. Mycket riktigt, mitt på huvudet hade Evelina några små små vita löss. Inga ägg eller stora löss. Vi kammade i 45 minuter utan att hitta fler innan vi satte i lusmedlet. Efter lusmedlet så kammade vi igen i en halvtimme och det var inget i hennes hår. Självklart fick vi alla andra också kammas och ingen av oss hade.
Evelina berättde att hennes klasskompis hade berättat för henne att hon och hennes mamma hade haft löss i helgen. INGEN LAPP HAR SATTS UPP PÅ SKOLAN! När vi ringde fritids sa dom att dom visste om det.Hur sjutton kan man strunta i att ge ut den informationen. Jag ringde fler föräldrar i klassen och det visade sig att fler upptäckte löss efter det.
 
Seriöst nu. Lever vi på 1700-talet eller? Varför tystar man ner detta? Det är ju bara skitjobbigt om det ska gå runt och runt för att vissa inte kör regelbundna luskontroller hemma. Kort hår, långt hår, kille, tjej, smutisgt eller rent spelar ingen roll. Ta ansavar och luskamma era barn!
Sen är det inte bara att kleta i lite lusmedel, man måste tvätta allt och slänga borstar, tofsar etc.
HJÄLP alltså, jag får panik av detta!
 
 

Kommentarer
Postat av: Hanna Of Sweden

Äckligt päckligt!! :( Hoppas ni får bukt på det och att skolan går ut med information snarast... Men du, nu har jag googlat lite (livsfarligt!) och på olika läkarsidor hittar jag detta:
Lössen sprids genom huvud-huvudkontakt. Då lusen vare sig kan flyga eller hoppa måste den krypa över från ett hår till ett annat.. Utanför hårbotten är lusen oförmögen att förflytta sig och kan därför inte etablera sig i nya hår. Det finns en liten risk för smitta via hårstrån i kammar och mössor, men knappast via föremål, kläder och sängkläder. Då huvudlusen lever av blod och inte av smuts kan alla drabbas. Ingen är immun.
(http://www.vardhandboken.se/Texter/Loss/Huvudloss/)

Hmm??

Puss och kram!

Svar: Blir livrädd för sådan information som sprids! "men knappast via..." reagerar jag på att dom skrivit! Jag kommer ihåg när jag jobbade i Kärra och det var luskaos. då såg vi löss som kröp på ett barns kudde i vilorummet, så jag står för att man ska tvätta allt! Bättre att ta det säkra före det osäkra! Fy! Evelina är hemma från skolan idag, vågar inte skicka dit henne innan dom sanerat!!
PUSS
Emelie

2014-10-15 @ 07:41:39
URL: http://hannaofsweden.se
Postat av: Susanne

Ja, variation är alltid bra..
nejmen stackars. Löss låter inge alls kul. :(

2014-10-15 @ 07:59:17
URL: http://myawesomedays.blogg.se
Postat av: Popprinsessan

Urk, på mig kliar det bara av att läsa om löss... Jag har också läst att lössen dör utan blod så eg behöver man inte sanera osv hemma, men när vi hittade en lus i dotterns hår åkte hela familjen på lusbehandling och alla sängkläder etc byttes på en gång.

När L gick i förskoleklass gick där konstant löss. Fast då klarade sig L. Tror att många tittar lite i hårbotten och tycker att de inte ser något men så finns det ändå en liten prick någonstans. Vet att många föräldrar till ljushåriga, korthåriga killar resonerar så... När L hade löss (lus) så kliade hon sig i flera dagar, vi kollade och luskammade men hittade inget. När hon fortsatte klia så satte jag mig under en skrivbordslampa med henne och kammade. Det enda jag hittade var en enda liten svart prick i hårbotten som jag fick ta med pincett och då såg jag att den hade ben. Galet äckligt!
Nej, här ligger luskammen alltid framme på badrummet.
Jag vet att det kan vara integritetskränkande eller liknande, men jag tycker att skolsköterskan skulle gå igenom varenda unge när det bara går runt runt. Ta en dag och bara gå igenom liksom.
Nu måste jag sluta skriva om detta, för nu kliar det snart på hela kroppen :-)
Kram till dig!

Svar: Ja fy med dessa lus. Och skrämmande att det står sådana saker för Evelina fick det igår via en flicka hårspänne. Lössen hon hade var exakt där och i en klunga. Skolan hade fortfarande inte satt upp en lapp i morse fick jag veta när jag ringde.Det är ju så sjukt att det fortfarande ligger skam över detta också, att folk väljer att inte tala om att det varit löss hemma. Man kan liksom inte sopa igen dom spåren, det borde man ha lärt sig nu.
KRAM
Emelie

2014-10-15 @ 10:37:34
URL: http://www.popprinsessan.se
Postat av: Pernilla

Jag tycker att det ska stå väl synliga lappar om löss går på skolan. Min son går i samma klass som din Evelina och när jag lämnade honom idag såg jag på whiteboarden längst in vid fritids att man ska luskamma barnen. Inget om att det går löss där. Det var inte väl synligt vilket jag tycker det ska vara.

Svar: Nämen hej! :-)Tycker det är superdåligt! Och har prata mycket med skolan om detta nu. Dom har tydligen haft en policy om att inte sätta upp lappar om att det går löss försen 2 st i samma klass haft det?! Rent idiotiskt om du frågar mig, inte konstigt att det sprids!

Ha det gott!
Emelie

2014-10-15 @ 12:47:20
Postat av: Elin - Livat på torpet

Nä fy!! Lus och mask är det värsta! (jag och så magsjuka då ...)

Minns när jag var liten och fick det, mamma var höggravid med lillebror och hon bara grät. Tror på allvar att jag skulle reagerat lika idag trots att jag inte är gravid ;)

Hoppas att ni blev kvitt dom små äckliga sakerna!

Svar: Stackars din lilla mamma <3 Löss är vidrigt! Jag har ju fobi för löss och tar hellre magsjuka än det :-/ Även om båda är överjäkliga!
Vi blev kvitt dom på en gång som tur var, nu hoppas jag bara att alla andra föräldrar i skolan och fröknarna sköter sitt så vi slipper få fler gånger!

Ha det gott Kram
Emelie

2014-10-15 @ 14:55:42
URL: http://blogg.loppi.se/elinteg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: