Dubbelpanncotta Choklad&Vanilj LCHF
God kväll!
Lördagskväll och hela familjen myser i soffan.Vi har precis avnjutit en god middag. Det blev ungersk kyckling och sedan efterrätt. Ikväll åt vi en ny favorit som jag svängde ihop och här kommer receptet ↓
OBS!
Gör en pannacotta i taget! Den första måste stelna innan du gör den andra och kan hälla över den ovan på den första.
Dubbelpannacotta Choklad&Vanilj LCHF
6 portioner
Chokladpannacotta:
Chokladpannacotta:
2dl vispgrädde
½ dl sötströ
2 msk kakao
1,5st gelatinblad
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll grädden, sötningen och kakaon i en kastrull och rör om medans det värms upp. Ta av kastrullen från plattan så fort det börjar koka. Rör ner dom urkramade gelatinbladen.
Rör om i någon minut så det hinner svalna lite och häll sedan upp i serveringsglasen (jag använder såsslev). Ställ dom i kylen med plastfolié över i minst 4 timmar.
Vaniljpannacotta:
2dl vispgrädde
½ dl sötströ
1 tsk vaniljpulver
1,5st gelatinbladGör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Häll grädden, sötningen och vaniljen i en kastrull och rör om medans det värms upp. Ta av kastrullen från plattan så fort det börjar koka. Rör ner dom urkramade gelatinbladen.
Rör om i någon minut så det hinner svalna lite och häll sedan upp i serveringsglasen (jag använder såsslev). Ställ dom i kylen med plastfolié över i minst 4 timmar.
Garnera med tex. färska bär, vispad grädde, riven mörk choklad, nötter eller bärspegel