FaceBook
Instagram
Mail

Kära Sverigedemokrater!

12:42:00
Jag skriver detta då jag hoppas att ni aldrig någonsin kommer att få styra vårt land.
 
Jag är född i Sverige. Jag har en svensk pappa och en ungersksvensk mamma,
Jag hade inte funnits om inte min morfar hade kunnat fly till Sverige år 1957. Inte heller två av mina syskon. Mina tre syskonbarn hade inte funnits.
Även jag har tre barn. Ingen av dom hade heller funnits om inte deras pappa och hans familj hade kunnat fly till Sverige år 1992.
 
MIn ungerska morfar tillsammans med andra ungrare, italienare, forna jugoslaver, andra balkaner och araber hjälpte svenskarna att bygga upp det land vi lever i idag på -50,60-70talet. Ett import/export och industriland med ett demokratiskt samhälle.
Han lärde sig att prata flytande svenska och lärde aldrig sin dotter sitt hemspråk.
 
Min mamma har jobbat kommunalt inom vården sedan hon var 15 år gammal alltså i snart 40 år, Hon pratar enbart svenska och inte sitt andra modersmål därmed kunde hon enbart prata svenska med sin tre barn.
 
Jag har sedan jag var 16 år jobbat kommunalt inom barnomsorg och vården. Jag talar svenska, men hade möjligheten tack vare Sveriges rätt om hemspråksundervisning i skolan att lära mig Serbiska. Det talar jag med mina barn som talar svenska (mest) och serbiska.
 
Mina barns pappa har jobbat för statliga företag sedan han tog studenten. Han pratar flytande svenska och serbiska. Han lär sina barn sitt modersmål.
 
Här har jag alltså radat upp oss fyra som inte hade existerat om Ni, Sverigedemokrater hade fått styra vårat Svenska land under dom åren min morfar och mina barns pappa kom som flyktingar till Sverige. 

Vi liksom alla andra renrasiga svenska, svenskfödda, invarndarsvenskar, flyktingsvenskar och kommande flyktingar har lika mycket rätt till Sverige som Ni menar att Ni har.
Genom att ta bort asylrätt, DNA-spåra och HIV-testa dom få som får komma in i landet, utvisa hela familjer när en individ straffats, inte svenska undervisa flyktingar och inte ge dom ekonomisk hjälp tills dess att dom klarar sig själva, drar Ni det svenska landet i botten.
Vi får inte glömma historian som faktiskt visar att utan hjälp och samarbeten från utlandet hade Sverige idag varit ett U-land och absolut inte fritt från konflikter, krimnalitet och ekonomiska beskymmer som Ni får det att framstå.
Främlingsfientlighet hör inte hemma i Sverige! Det hör inte hemma någonstans!
 
Det här är ditt land
Det här är mitt land
från Ales stenar
till norra Lappland
från Bohus klippor
till Gotlands raukar
Landet, det tillhör
dig och mig

Kommentarer
Postat av: nidzara

Så fint skrivet!

2014-05-19 @ 16:22:04
Postat av: Victoria

Så bra skrivet!!

2014-05-20 @ 02:30:25
URL: http://mittfinaliv.se
Postat av: Kajsa

Är helt med dig där! Jag hade inte heller funnits om inte min morfars far kommit hit från Tyskland på tidigt 1900-tal, mina barn hade definitivt inte funnits om inte min älskade man och hans mamma kommit hit på 80-talet! Sverigedemokraterna borde krypa tillbaka i det hål de kom ifrån.

2014-05-20 @ 15:10:15
URL: http://babywilmer.blogg.se
Postat av: Liselotte

Inte heller mina barn hade funnits om inte deras pappas farfar och farmor kommit hit från Italien!

2014-05-21 @ 20:18:15
URL: http://www.fotoliselotte.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: