Somrig plockmat
Hej Juni och hej sommaren.
Som vi har längtat. Jag struntar fullständigt i att pollen gör att jag inte kan andas.
Med sommaren kommer ju även den goda maten. Grillning, feta såser och goda sallader. Det är den enda säsonen då min kost inte ifrågasätts stup i kvarten, för ALLA äter likadant på sommaren.
Även om grillad mat alltid är godast (enligt mig) till sommarens alla måltider och fester,så kan det ibland bli för myclet av det goda och det kan vara gött med lite andra alternativ. Ett av mina favorittips är kesoplättar som man gör till små "snittar". Ost/parma eller lax/rom snittar är helt fenomenala och uppskattas av dom flesta.

Recept på matiga kesoplättar - 7 st
100g keso
2 eko ägg
1 näve ost (jag använder västerbottensost)
1msk fiberhusk
salt och peppar
Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en skål och rör om det till en kompakt smet/röra. Låt stå en stund
Smält smöret i plättlägget/stekpannan och lägg i kluttar av smeten och stek dom på medelvärme.
Ha lite is i magen och låt dom få en gyllene yta innan du vänder dom. Ca 5 minuter på varje sida.
Lägg alla ingredienser i en skål och rör om det till en kompakt smet/röra. Låt stå en stund
Smält smöret i plättlägget/stekpannan och lägg i kluttar av smeten och stek dom på medelvärme.
Ha lite is i magen och låt dom få en gyllene yta innan du vänder dom. Ca 5 minuter på varje sida.
Smaklig spis!