LCHF - Bröd alá Emelie
Det är sällan jag blir sugen på smörgås, faktiskt!
Idag var det erbjudande på gravad lax på Hemköp och då blev jag väldigt sugen på ordentliga laxsmörgåsar.
Så det blev hem och laga bröd.
Jag höftade, men på ett ungefär gjorde jag så här:
Ingredienser:
4 ägg
75 g västerbottensost
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl kokosmjöl
2 msk oliv olja
2 tsk bakpulver
2½ msk fiberhusk
½ msk basilka/vitlök/soltorkade tomater-kryddblandning (ger brödet en twist, funkar lika bra med färskt eller helt utan)
Vispa äggen i en bunke, blanda i alla torra ingredienser och blanda i oljan och västerbottenosten sist. Låt smeten stå i 5 minuter tills den stelnat lite. Lägg smeten i en avlång (eller vad man nu vill använda) form, klädd i bakplåtspapper. Låt stå i mitten av ugnen på 200 grader tills det ser färdigt ut, ca 20 minuter.
