FaceBook
Instagram
Mail

Vecka 40 (39+0)

08:00:00
7 jan - 13 jan 2012

Mina Tankar: 6 dagar kvar till BF! Det är tungt och jag är trött, men jag överlever ju! Han pressar sig neråt vilket gör att det känns som att bäckenet ska luckras upp med tanke på att han är fixerad. Slemproppen gick ju för flera veckor sen och sedan dess har det släppts "nygjorda".
Flickorna längtar och börjar bli aningen otåliga ♥ Jag känner på mig att allt kommer bli så bra sen när han kommer och längtar efter livet som 3barnsmor.

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött.Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.


Fakta och bild lånade från familjeliv.se och babycenter.com

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hello sunshine! Du har en award hos mig..;-)Kraam Izabell

2012-01-07 @ 12:20:08
Postat av: Sofia

Det är nära nu, väldigt nära! Förstår att ni alla längtar tills lilla killen skall komma ut, det gör jag också :)

2012-01-07 @ 15:52:58
URL: http://soufih.blogg.se/
Postat av: Hanna - En sån där mammabloggare ♥

herrejävlar! kan magen bli större nu? :-O

nu får han ta och komma... typ imån! ^^

2012-01-07 @ 17:09:49
URL: http://hannaofsweden.se
Postat av: ansepanse

förstår att du längtar nu :) en STOR mammamage är det

kramar

2012-01-08 @ 11:18:00
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Fnulan

Men älskade vän, inte konstigt att du är trött!! Du måste vila för det som komma ska!!!! Massa styrka min fina!

2012-01-08 @ 19:09:01
URL: http://fnulan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: