Italiensk kycklinggryta!
4-6 pers
Ingredienser:
500g kycklingfilé
1 sallads/vårlök eller en halv gul lök (går bra att utesluta)
2 vitlöksklyftor
10 st marinerade soltorkade tomater
olivolja
5-6dl grädde
1st kycklingbuljong
salt
peppar
ca 2 msk basilika (jag använder frusen)
Ingredienser:
500g kycklingfilé
1 sallads/vårlök eller en halv gul lök (går bra att utesluta)
2 vitlöksklyftor
10 st marinerade soltorkade tomater
olivolja
5-6dl grädde
1st kycklingbuljong
salt
peppar
ca 2 msk basilika (jag använder frusen)
Gör så här:
Hacka löken och strimla kycklingfiléerna
Fräs det tillsammans i 2 msk olivolja.
Hacka löken och strimla kycklingfiléerna
Fräs det tillsammans i 2 msk olivolja.
Salta och peppra.
Skär de soltorkade tomaterna i bitar.
Pressa vitlök, tillsätt den och tomaterna!
Tillsätt buljongen och låt det fräsa en stund!
Häll på grädden och rör om, späd med mjölk om du vill få den lite tunnare!
Tillsätt basilika, rör om, låt sjuda på svag värme i 5-10 minuter.
Servera med shiratakinudlar, sallad av alla slag eller blomkålsris. Pudra gärna parmsan över!
Skär de soltorkade tomaterna i bitar.
Pressa vitlök, tillsätt den och tomaterna!
Tillsätt buljongen och låt det fräsa en stund!
Häll på grädden och rör om, späd med mjölk om du vill få den lite tunnare!
Tillsätt basilika, rör om, låt sjuda på svag värme i 5-10 minuter.
Servera med shiratakinudlar, sallad av alla slag eller blomkålsris. Pudra gärna parmsan över!