FaceBook
Instagram
Mail

Vecka 36 (35+0)

10:37:39
10 dec - 16 dec 2011

Mina Tankar: 34 dagar kvar! Jag är trött, hemskt trött. Jag har knappt sovit något sen i onsdags. DÅ började det, i onsdags alltså! En konstig smärta som domnar bort benen och sätter igång förvärkar, jobbigt! Har inte kännt så här någongång förut. Hur som helst så blev jag tillsagd att åka till Special förlossningen i onsdags kväll. Hanna var med mig dit och Natalie var beredd hemma. Jag var inte glad över att behöva åka in, alls! Men tur är det väl att dom ber en komma, för dom ville ta prover och kolla så att 3:an mådde bra. Havandeskapsförgiftning och urinvägsinfektion kunde strykas ur deras oroslista och vi fick äntligen åka hem. Dock med vetskapen om att min ischias nu är i värsta stadiet. Så ja, jag har så ont att jag inte kan sova vilket resulterar i utmattning. Men jag kämpar på ändå, skam den som ger sig. Om 5 veckor är lillebror mer än välkommen, helst inte innan dess!

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Bebisbild och fakta lånat av familjeliv.se och babycenter.com

Kommentarer
Postat av: Sofia

Heja Emelie! Vad du är duktig som biter ihop och bara väntar ut, trots smärtor och utan klagomål. Du är grym!

2011-12-10 @ 12:49:03
URL: http://soufih.blogg.se/
Postat av: Izabell

Big AND beautiful!:-)Ha en fin helg! <3Kraam Izabell

2011-12-10 @ 14:13:55
URL: http://mysbella.blogg.se/
Postat av: Ilda - En Fotogalen Mamma!

Oj! Magen har sjunkit bara sen sist. Jag tror på riktigt att han kommer komma innan :)

2011-12-10 @ 15:20:39
URL: http://mislimoje.blogg.se/
Postat av: Sandra - Mamma till Timo

Usch vad jobbigt! Jag håller tummarna att lillen vill stanna kvar där inne ett tag till, och att allt går bra sen! :)

2011-12-10 @ 22:03:53
URL: http://saandralovekeviin.blogg.se/
Postat av: Fnulan

Men älsk... har jag läst alla utom just detta??? Brukar ju kommentera allt ju!! FÖRLÅT!

2011-12-14 @ 23:55:50
URL: http://fnulan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: