FaceBook
Instagram
Mail

Vecka 35 (34+0)

10:30:18
3 dec - 9 dec 2011

Mina Tankar: 41 dagar kvar! Slemproppen gick i tisdags, men jag blev inte hispig för det, förstod att det inte var något som skulle hända nu! Jag hoppas fortfarande på att han håller sig inne tills det är dags! Men för säkerhetskull så skrev vi förlossningsbrevet (jag har ingen jornal utan allt går via data) igår när jag var på MVC! Känns skönt att ha det gjort. Han har lagt sig till rätta långt nere i bäckent och det känns vill jag lova!
Jag mår bra förutom dom numera vanliga smärtorna i kroppen och att jag är lite illamånde.

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen. Prata med din barnmorska om du besväras av smärta i höfterna. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur. Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött. Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyfödda föredrar ljusare röster. Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Bild och fakta lånade från familjeliv.se och babycenter.com

Kommentarer
Postat av: Izabell

Kikar in och önskar dig en trevlig helg!Hoppas ditt illamående går över snart!Kraam Izabell

2011-12-03 @ 11:49:10
URL: http://mysbella.blogg.se/
Postat av: Ilda

Som jag sa han kommer nog tidigare ^^ Vad spännande!!

2011-12-03 @ 12:40:29
URL: http://mislimoje.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: