FaceBook
Instagram
Mail

V.39

12:43:28
fetal development at 39 weeksVecka 39: 29 nov - 5 dec 2009

Mina Tankar:
13 dagar kvar tills det beräknade datumet 12 dec. Men jag tror att lilla 2:an tittar ut innan den 9 dec, har en stark känsla av att det kommer bli så! Den som lever få se.. Zoran har känslan av att hon kommer titta ut senast torsdag!
Evelina längtar så och hjälper mig att hänga nytvättade kläder till 2:an, hon kommer bli den bästa storasystern någonsin!

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

(Fakta lånad av Familjeliv.se och bild från babycenter.com)

Kommentarer
Postat av: karolin

Åhh jag ser att vi har samma BF! Vad skoj! Visst är det så OTROLIGT spännande?Kram

2009-11-29 @ 12:55:29
URL: http://bekk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: