FaceBook
Instagram
Mail

V.18

07:52:01
God morgon bloggen!
Idag går jag in i vecka 18!
fetal development at 18 weeks

Mina tankar:
Har fortfarande inte riktigt fattat att jag snart är 2-barnsmor, är lite skrämd av tanken fortfarande! Tänker mycket på hur Evi ska reagera och hur jag ska göra för att hon ska må som bäst när 2:an kommer! VET ju att allt kommer bli bra och funka kanon, men jag tror detta är nått jag måste bearbeta först, för att inte få panik sen när 2:an kommit istället! Längtar ju självklart också!

Vecka 18: 28 jun - 4 jul 2009

Kroppen: Nu är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att foster är relativt lika i storlek under denna period, foster kan sedan växa i snabbare eller långsammare takt.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

(Info är taget från Familjeliv.se, otroligt bra sida som jag är aktiv på och bilden är från babycenter.com)

Nu ska vi göra iordning fruksot på balkongen!

Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: