FaceBook
Instagram
Mail

Superenkel LCHFcheesecake

14:31:00
(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore)
 
Superenkel och äggfri LCHFcheesecake
 
Ingredienser:
100g rumsvarmt smör 
½dl Ica sötströ
2dl mandelmjöl
2sk kollagen (jag använder nyttoteket)
1krm vaniljpulver
1 krm salt
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke eller skål tills det blir fast och jämn deg. Tryck ut degen jämnt på botten i en pajform med avtagbara kanter. Nagga/hacka med en gaffel i botten på några ställen. Grädda i längst ner i ugen i ca 10-15 minuter och/eller tills den fått lite gyllenbrun färg. Ta ut den och låt den svalna i väntan på ostglass-smeten.
 
Ostglass-smeten:
3 dl vispgrädde
½ dl ica sötströ
200g philadelphiaost 
2krm vaniljpulver
 
Vispa grädden i en bunke/skål tills den bli fast. Lägg i övriga ingredienser och vispa tills det blir en jämn smet. Häll smeten på den svala kakbotten och plasta med gladpack innan frysning. Låt stå minst 4 timmar i frysen.
 
Har cheesecaken stått i mer än 6 timmar i frysen bör du låta cheesecaken stå framme ca 30 minuter innan servering så den mjuknar lite..
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: