Mejerifri Kycklinggryta
Ca:6-8 portioner
1kg Kycklingfilé
3msk Kokosolja
750ml KokosgrÀdde/mjölk
1 tsk Hackad chili (fryst gÄr bra)
1/2dl Hackad basilika (fryst gÄr bra)
1 st hönsbuljong
3st vitlöksklyftor
1 msk vegeta eller örtsalt
Salt och peppar efter smak
1-2 st lime till servering
Koriander till serveing (kan uteslutas)
Gör sÄhÀr:
1.Hacka lök och vitlök smÄtt och frÀs i kokosolja. SÀnk vÀrmen och rör om sÄ det inte brÀnns vid och lÄt löken svettas lite.
2.SkÀr kycklingfiléerna i bitar stora som istÀrningar och lÀgg i kastrullen med löken.
3. Strö i vegeta,chili och buljongen. Rör om tills alla kycklingbitar fÄtt fÀrg.
4. HÀll i kokosgrÀdden/mjölken, rör om och lÄt det koka upp.
5. NÀr det kokat upp, sÀnk till lÀgre vÀrme och lÄt grytan puttra under lock i 10 minuter.
6. Strö i basilikan och rör om, salta och peppra efter smak och lÄt grytan puttra under lock i 10 minuter till sen Àr den klar.
Servering: HÀll upp i skÄlar och pressa en klyfta lime pÄ varje portion. Servera gÀrna med stekt/kokt blomkÄlsris och toppa med koriander och mer chili.
Smaklig spis âĄ