FaceBook
Instagram
Mail

Det är en influensa!

11:07:00
Jag förstår vissa, men...
 
Jag förstår att den som är i riskgrupp för att bli riktigt dålig om man smittas av corona covid-19 är lite på sin vakt och undviker vissa situationer samt den som jobbar med riskgrupper, men resten! Nej,alltså detta är så överdrivet att det inte är klokt. Jag har sett hur folk köper och bunkrar upp mat och dryck från affären, går med masker av alla möjliga slag (t.o.m en med gasmask, på riktigt!), har plasthandskar (som används om och om igen dessutom) och hoppar av spårvagnen om någon hostar lite bredvid.
 
Det är en influensa som härjar och varför det stissas upp som pesten är helt absurt. Har ni googlat fram hur många som dör i Sverige varje år av vår "vanliga" influensa? Svaret är minst 200 personer som allra högst har det varit 1000 personer.
Att folk sen inte lärt sig ett skit från svininfluensan 2009 är för mig helt galet. Det är ju för sjutton fler som behöver leva med sviterna från biverkningarna på det framtvingade vaccinet än hur många som dog av själva svininfluensan. Det har gått till överdrift. Vanligt jäkla folkvett som att hålla god handhygien som alltså innefattar att man tvättar händerna och inte bara spritar dom samt att man hostar och nyser i armvecket räcker väldigt långt för att smittan ska hållas i schack!
 
Den här handen i plasthandske hamnade rätt i anstiktshöjd med mig på spårvagnen. Den hade använts ett par gånger såg man och då har den ju ABSOLUT förlorat sitt syfte.
 
Måtte denna hysteri få ett slut snart!
Eller vad tycker du?


Kommentarer
Postat av: Liselotte

Jag håller helt med dig! Känns som ett mediedrev dessutom. Alla på jobbet som nojar tipsar jag om den vanliga hederliga handtvätten!

Svar: Bra där! handtvätt och folkvett kommer man långt med 🤩🙌🏻
Emelie Babunovic

2020-03-07 @ 13:14:44
URL: http://www.fotoliselotte.se
Postat av: Martina

Haha SPOT ON!!! Jag håller med!

Svar: Jamen det har ju gått till överdrift alltså 🤦🏼‍♀️😅
Emelie Babunovic

2020-03-07 @ 22:25:52
URL: http://www.martinajohansson.se
Postat av: Popprinsessan

Precis! Vissa är ju helt hysteriska... Men media är en stor bov i detta som triggar upp med sina rubriker flera gånger om dagen.

Har vänner i Sthlm som varit i Italien och åkt skidor, där är föräldrarna satta i hemkarantän med barnen går i skolan - why?!? Barnen har ju möjligen sämre handhygien än vuxna men de får gå till skolan.. Ingen logik alls!

Min kollega som är jättekrasslig och varit hemma en hel vecka från jobbet med feber och hosta osv fick inte komma till vårdcentralen iom att han INTE varit i något av riskländerna. Eh?!? Men han kan ju ha träffat någon med viruset? Vilket jag iofs inte tror, men han fick alltså ingen hostmedicin och är fortfarande helt sänkt.

Nej, tvätta händerna ordentligt och använd sunt förnuft!

Kram vännen!

Svar: Hela grejen är ett enda stort skämt där den blinda leder den döva 🤦🏼‍♀️
så himla pinsamt att det inte är klokt!
Längtar tills det svalnar!

kram
Emelie Babunovic

2020-03-10 @ 08:55:33
URL: http://www.popprinsessan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: