FaceBook
Instagram
Mail

LCHF Toscakaka

11:52:00
 
Toscakaka
Ingredienser:
4 ägg
1dl Ica sötströ
2dl kokosgrädde
100 g smält smör
2dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
 
Knäcktoppingen:
Ingredienser:
100g riven kokos eller andra hackade nötter
50g smör
1krm vaniljpulver
½dl sockerfri fibersirap
2 msk ica sötströ
(Gärna 1tsk kanel och/eller kardemumma)
 
Gör så här:
Kakasmeten:
Sätt ugnen på 180 grader och sätt gallret längst ner.
Vispa äggen och sötningen pösigt. Blanda alla torra ingredienser i en djup skål. Tillsätt kokosgrädden och smöret i äggsmeten och blanda det. Strö sedan ner blandningen med torra ingredienser samtidigt som du vispar. Smöra/olja in en ugnfastform (helst en sådan du kan ta av "väggarna" på).
Bred ut smeten (som mer har konsistensen av en torr deg) jämnt över hela formen.
 
Knäcktoppingen:
Smält smöret i stekpanna. Häll i nötterna blanda runt och häll över resterande ingredienser.Låt det stå och puttra under omrörning på låg värme i 5 minuter. 
Häll sedan över knäcken i ett jämt lager på kakan i formen.
Sätt in den längst ner i ugnen och låt den stå tills den fått en fin ljusbrun yta. Ca. 30 minuter
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: