FaceBook
Instagram
Mail

Chocolate Chip Cookies

19:03:00
 
Ingredienser ca 15st kakor:
<15g kh/hel sats = <1g kh/kaka

50g rumsvarmt smör
2tsk fiberhusk
1tsk bakpulver
0,5dl mandelmjöl
0,5dl kokosmjöl
1krm vaniljpulver
2msk ica sötströ
15g grovkrossad sockerfri mörk choklad (tex nicks)

Gör så här:

1. Sätt på ugnen på 180 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

3. Lägg i smöret och rör om tills det blir en fast jämn klump.

4.Häll i den krossade chokladen och blanda in den i kakdegen. 

5. Lägg ut en bit plastfolie på diskbänken och lägg degklumpen i mitten. Vik plasten över degen och rulla degklumpen till en lång korv.och

6. Lägg kakkorven i kylen för att stelna i 10 minuter.

7. Ta fram en plåt med bakplåtspapper 

8. Ta ut kakdegen och skär upp i jämna skivor och lägg ut dom med lute mellanrum på plåten.

9. Låt dom gräddas under uppsikt i mitten avuhnen i ca.8-10. När kakorna fått gullenbrun yta är dom klara.

10. Ta ut kakorna och låt dom svalna helt på plåten innan dom  flyttas över till kakfaten, annars smulas dom sönder.

Kan förvaras i kyl ett par dagar och kan med födel frysas in.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: