FaceBook
Instagram
Mail

Träning behöver varken vara dyr eller tidsbov

09:44:00
God morgon!
 
Här hemma står jag på crosstrainer och kör morgonens cardio medans kidsen käkar frukost. Jag tänkte skriva lite om två argument jag ofta får höra angående träning.
 
1: " Det är så dyrt med gymkort, kläder och ev. utrustning!"
 
Gymkort är i regel dyrt, speciellt om man inte använder det. Men man behöver ju inte ha gymkort för att träna. Jag själv tränar mer utanför gymmet än i det.
Fyll ett par petflaskor med sand så har du bra med vikter att köra styrka med och övningar hittar du lätt på Internet. Naturen är gratis och i Sverige har vi allemansrätten som tillåter oss att nyttja typ all mark. Klädkod noll liksom. Bara ge dig ut. Hitta en backe eller en lång trappa och spring upp och ner för den ett par varv. Varva med lite magplankor så är ett pass gjort.
Det finns gratis träningsvideos på nätet, tex Youtube.
Om man tycker att det är svårt att träna ensam så finns det grupper på Facebook som möts upp ute i ett område nära dig som tränar tillsammans utan kostnad.
Möjligheterna är många, det gäller bara att se dom. 
 
2. - "Men tiden då? Det går åt så mycket tid från familjen och vart ska jag göra av barnen medans jag tränar?"
 
Det finns tid, tro mig! Det gäller att hitta den och prioritera den. Har du dessutom inget gymkort är saken ännu lättare. Ta med familjen ut och låt dom leka där du tränar alternativt vara med och träna eller hjälpa dig att ta en instagram-bild att skryta med när passet är klart. Vill du ut och springa så låt familjen cykla bredvid, visst kanske det blir ett par stopp på vägen, men vips har du ett intervallpass istället. Lägg på att du dessutom får putta på i uppförsbackarna så är det bara fördelar. Träning i vardagen är guld värt och kan man få in det i barnens vardag så har man lyckats på riktigt.
 
Några personliga exempel jag kan dela med mig av är:
I Juni 2008 köpte vi vår crosstrainer för 1500kr. Det är en lite större summa pengar, men vi har haft den i över nio år nu. Snabbt uträknat är det 167kr/år som den har kostat oss nu. Ju längre vi har den desto billigare blir den. Har den varit värd varenda krona? Det har den!! En hälsoinvestering är vad den är. Det finns liksom inga värdiga ursäkter när den står här hemma!
 
När jag är själv med kidsen tar jag gärna med dom ut så dom får leka medans jag tränar. Världens bästa hejarklack. Häromdagen så körde jag intervaller på gatans backe varvat med bic.curl. 10 gånger upp och ner för backen och 10×1min bic.curl. avslutat med 100st liggande bröstpress med hantlar. Hela passet tog 30 minuter. Jag var nöjd och barnen också. Det kostade mig alltså varken pengar eller tid i från familjen.
Ett vinnande koncept helt enkelt!
 
Det handlar inte om träningshets utan i slutändan handlar det ju om att bestämma sig för att ha en mer aktiv livsstil.
Har du bestämt dig eller tvekar du fortfarande?
 
Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: