FaceBook
Instagram
Mail

Sverige! Har ni sovit i 100 år eller?

10:57:00
God morgon!
 
Vaknade till ett igendimmat Göteborg, men under morgonens PW kom solen.
Så nu sitter jag och morsan här på den inglasade balkongen och myser till Melodikrysset som idag inte sänds på radio utan på weben p.g.a det som hände i Stockholm igår.
 
Och nu måste vi ta detta alltså. Igår körde en person som nu är anhållen säkerligen misstänkt för terrordådet, en lastbil längs Drottninggatan och skadade och dödade människor på sin väg för slutligen körde in i Åhlenshusets entré! Fruktansvärt sorgligt och hemskt. Men långt ifrån otippat eller chockartat!
Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå dom (som verkar vara väldigt många) som på riktigt är förvånade? Har man då levt under en sten dom senaste åren eller?
 
Detta har varit en tidsfråga, inget annat!
Världssamhället blöder som ett öppet sår och några små plåster kommer inte att hindra blodet från att flöda. Detta sker VARJE dag, hela tiden över världen. Är det ett land som vi har någon form av anknytning till så kan det komma lite fina statusar och Pray for-bilder och hashtags sen glöms det bort sakta, men säkert. 100st små barn blir ihjälgasade i Syrien och får 5 minuter i rutan på kvällsnyheterna. En helt nedbränd by med mördade män och pappor, våldtagna mammor och flickebarn och tillfångatagna pojkar som ska värvas till armèer i Afrika får vi knappt höra om trots att det är fruktansvärt nog väldigt vanligt! HUR SJUKT? Tydligen ska det väljas och vrakas i vad som ska få vår sympati?!
 
Sedan igår framtill idag står Sverige eller framförallt Stockholm still. Till ingen nytta om ni frågar mig! Det är precis det förövarna/förövaren vill, att vi ska leva i skräck och rädsla. Det hjälper ingenting. Självklart kan vi känna sorg och visa medlidande för dom som drabbas, men vi måste även komma ihåg att göra det varje dag då detta är långt ifrån unikt!  Vi måste fortsätta leva, så klart hjälpa dom som behöver och inte blunda för att detta är vad som sker idag. INGEN går säker, men vi måste ändå fortsätta för att inte visa att terrorn funkar.
Vi kan stå emot genom att hjälpa till där det behövs (UNICEF tex), men vi måste fortsätta våra liv och lägga fokus på det som faktiskt ligger bakom det. För det är så krasst att detta inte skulle behöva hända någonstans om dom rika kostymnissarna hade varit mindre eller inte alls ha-giriga. Det är ekonomiskt "mäktiga" människor som är spelaren och vi är deras pjäser i denna värld som är deras spelbricka.
 
VAKNA SVERIGE, VAKNA VÄRLDEN!
 
Kärlek och respekt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: