Kokospannacotta med jordgubb/lime-spegel
God kväll!
Dagen har gått i ett. PW, PTjobb , tvätt, läxläsning, städning och matlagning.
Filip har ett enormt intresse för matlagning och bakning. Han vill vara med och hjälpa till mest hela tiden. Han gillar ordning och reda också vilket syns på hur han lägger upp grönsakerna på plåten ☆
Min moster Inger kom hit på middag efter att hon och mamma varit hos mormor på sjukhuset.
Jag bjöd på min Butter-chicken och på en kokospannacotta med jordgubb/lime-spegel.
Recept på kokospannacotta:
4-6st
9g/kh i hela smeten
300 ml kokosgrädde
3/4dl Ica sötströ
1 krm vaniljpulver
2,5st gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp resterande ingredienser i en kastrull under omrörning. Dra undan kastrullen när det börjar koka. Vrid ur gelatinbladen lite innan dom rörs ner i kastrullen. Vispa lite grann så gelatinet löser upp sig ordentligt.
Häll upp i serveringsglas och låt svalna i rumstemperatur innan dom ställs i kylen i ett par timmar.
Jordgubb/Lime-spegel
7st frysta jordgubbar
2dl vatten
0.5dl Ica sötströ
1msk rom (kan uteslutas)
1 tsk bourbon vanilj extrakt
(Eller 1 krm vanilhpulver)
2 st lime både juice och rivet skal
1,5 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp övriga ingredienser i en kastrull ( mosa inte jordgubbarna, dom ska vara hela under hela kokningen).
Låt koka under lätt omrörning i 2 minuter. Lyft ut jordgubbarna, ta av kastrullen och rör ner dom urkramade gelatinbladen. Låt stå svalt 20 minuter innan den hälls på dom kylda pannacottorna.Nu ska jag öppna jobbmailen.
Vad har ni gjort?
Puss