FaceBook
Instagram
Mail

Maria bullar (LCHF)

14:13:00
Vintern är på intåg och med den kommer julen. Några av mina absoluta favortier är min mammas bullar Maria Bullar. Igår gjorde jag dessa fast som LCHF-bullar då. Det enda som skiljer sig är att i orginal receptet är det hackade russin i fyllningen. Dom blev så goda och barnen märkte INGEN skillnad, då är dom bra!
Nu är decemberfikat räddat kan jag säga!
 
Marias bullar LCHF
(Ca 15-20 bullar)
4 ägg (+ ett ägg till pensling)
4 msk sukrin
1½ dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
2½tsk bakpulver
3 msk fiberhusk
1pkt saffran (går att utesluta)
1 dl grädde
50 g smält smör
 
Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
2 tsk malen kardemumma
3 msk sukrin
(Blanda allt i en skål)
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen och sukrinet pösigt.  Tillsätt grädden och smöret i äggsmeten och blanda det. Blanda alla torra ingerdienser i en ljup skål .Strö sedan ner blandningen med torra ingerdienser samtidigt som du vispar. Låt smeten stå och tjocka till sig till en fastare deg i 10 minuter. Lägg degen på ett bakplåtspapper. Lägg sedan ett oljat bakplåtspapper över och kavla ut degen så tunt tills det täcker hela papprena. Ta bort översta bakplåtspappret och smeta över fyllningen jämnt över degen. Rulla sedan ihop den samtidigt som du tar bort det nedre bakplåtspappret. Skär sedan rullen i 1½ cm tjocka bitar och lägg i bullformar på en plåt.
Vispa upp 1 ägg och pensla över pullarna. Garnera med hackade nötter eller pudra sukrin melis över när dom svalnat.
Låt som gräddas i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut dom och låt dom svalna helt innan servering.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kokosgröt

2016-08-17 @ 22:39:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: